Gewoon zelf kiezen hoe je huis eruitziet

Geplaatst op 6 jun, 2018 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

‘Gewoon zelf kiezen hoe je huis eruitziet’

De bewoners van Carte Blanche Pionierkwartier stelden zelf hun woning samen

Wie droomt er niet van? Zélf je eigen huis ontwerpen en precies te wonen zoals jij dat wilt? Een aantal gezinnen deed het: ze wonen binnenkort in hun persoonlijke woning in het Pionierkwartier, aan de rand van het centrum van Veenendaal: “We stelden de woning samen die perfect bij ons paste.”

Twee zielen, één ontwerp

Twan Meijer stuitte bij toeval op het Carte Blanche project. “Eerlijk gezegd waren we helemaal niet op zoek naar een nieuw huis. Toevallig kwam ik ergens een advertentie tegen waarin werd uitgelegd dat het mogelijk was je eigen huis samen te stellen. Dat idee sprak me aan en ik besloot eens een kijkje te nemen.”

Op de website van Carte Blanche Pionierkwartier ontdekte Twan hoe hij met de woningconfigurator zijn eigen droomhuis kon ontwerpen. Hij was blij verrast over de keuzevrijheid: “Ik kon kiezen uit verschillende bouwstijlen, gevelaanzichten en details. Zelfs de kleur van de bakstenen stond niet vast. En uiteindelijk kreeg ik mijn ontwerp in kleur op het scherm. Het zag er direct hartstikke goed uit.”

Twan werd steeds enthousiaster. Diezelfde avond besloot hij zijn vrouw uit te dagen. “Ik vroeg Miranda hoe ze het zou vinden om zelf een huis te ontwerpen? Ze dacht dat ik een grapje maakte, maar nadat ik op de computer de woningconfigurator opende ging ze direct aan de slag. Toen ze klaar was liet ze me trots het resultaat zien. Ik stond perplex: uit alle keuzes die ze kon maken, stelde ze – op één detail na – precies hetzelfde huis als ik die middag deed. Twee zielen, één ontwerp. Het was duidelijk: dit ontwerp was ons droomhuis. We besloten snel daarna onze woning te koop te zetten.”

Over de drempel

De levens van Joyce Pelle en Nico van Ginkel zijn nog niet zo lang vervlochten. Zij woont met haar vier kinderen in Petenbos, hij en zijn twee kinderen in Veenendaal-West. Toen ze besloten samen te gaan wonen, beseften ze direct dat dat niet een standaard eengezinswoning kon. “We hadden nogal wat eisen: ons toekomstige huis moest veel ruimte hebben. En mogelijkheden om die ruimte naar onze eigen ideeën in te delen.” Het Carte Blanche project sloot daar dus precies op aan. We kozen het grootste woningtype, met een beukmaat van maar liefst zes meter. Qua uitstraling sprak een industrieel ontwerp ons het meest aan. We stelden de woning samen die perfect bij ons paste.”

Hoewel de woning momenteel nog in aanbouw is, een ding staat vast: Nico zal Joyce binnenkort over de drempel heen tillen. Toen het stel recent de bouwplaats bezocht verraste Nico zijn vriendin op bijzondere wijze. “Tussen het kale beton ging ik op mijn knieën en vroeg ik Joyce ten huwelijk. En gelukkig zei ze volmondig ‘ja’.”

Uiteenlopende woonsmaken

Twee deuren verderop zullen Ruud de Kort en Gemma Leiting en haar twee kinderen komen te wonen. Hun woonsmaak loopt nogal uiteen, van rustiek landelijk tot hypermodern. Over het ontwerp waren ze het dan ook niet direct eens, vertelt Gemma: “Ruud ging aan de slag met de configurator en kwam uit op een ontwerp met een getrapte gevel. Hartstikke leuk natuurlijk, maar niet helemaal mijn ding. Gelukkig konden we het ontwerp zo vaak aanpassen als we wilden en kwamen we uiteindelijk uit op iets dat we allebei mooi vinden: een stoer huis met een moderne uitstraling en hele grote ramen.”

Het stel heeft erg veel zin om in het nieuwe huis te gaan wonen: “We kijken vooral uit naar die enorme tuin waar de kinderen eindeloos kunnen spelen – en waar wij tot in de late uurtjes buiten kunnen zitten. Heerlijk!”

 

 

 

 

 

 

Helemaal compleet

Ook Corné Jansen en Yvonne Cornelissen zien zichzelf al helemaal in hun nieuwe huis wonen. Vooral de locatie spreekt hen aan. “We wonen straks letterlijk op de rand van het centrum. Dat is natuurlijk erg prettig. Daarbij is het huis ook nog eens hartstikke groot: door alle keuzes die we maakten hebben we straks een woonoppervlakte van maar liefst 168 vierkante meter. En de woning is ook nog eens van alle gemakken voorzien: we hebben bijvoorbeeld een extra slaapkamer op zolder en overal ligt vloerverwarming. Achter het huis komt een schuur over de volledige breedte van het kavel. Dit huis is echt helemaal compleet.”

Ga zelf aan de slag!

Na het succes van Carte Blanche Pionierkwartier fase 1 krijgt een nieuwe groep bewoners de kans om hun eigen droomwoning samen te stellen. Ben je na het lezen van dit artikel nieuwsgierig geworden naar hoe jouw droomhuis eruitziet? Aarzel dan niet en ga direct aan de slag op www.carteblanchepionierkwartier.nl om jouw eigen woning samen te stellen.

[Bron: Rijnpost]

error: Deze inhoud is beschermd