Alternatieve Elfstedentocht Weissensee – Kelderman Bouw sponsort Patrick van Beek

Geplaatst op 31 jan, 2014 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

De Alternatieve Elfstedentocht Weissensee – voorheen Stichting Wintersporten – organiseert al sinds de jaren ’70 alternatieve Elfstedentochten. Aangezien de Friese wateren niet vaak dicht vriezen is als locatie de Weissensee in Oostenrijk gekozen, hier wordt iedere winter weer geschaatst.

Kelderman Bouw sponsorde Patrick van Beek die vrijdag 24 januari deelnam aan deze bijzondere tocht en hij vertelt hierover het volgende:

‘Vrijdagmorgen vertrokken wij naar het ijs waar ondertussen een laagje sneeuw op lag. Om
7:00 uur gingen wij met circa 1.000 mensen in het donker van start. 

Alternatieve Elfstedentocht Weissensee

Naast het geluid van de schaatsen, klonk er zo nu en dan een schreeuw van iemand die ten val kwam. Al met al was de conditie van het ijs redelijk goed, alleen door de sneeuw waren de scheuren minder zichtbaar met de valpartijen als gevolg.Maar, met veegmachines werd er hard gewerkt om de baan sneeuwvrij te maken. En op de momenten dat de baan vrij was en de lucht opentrok, hadden wij prima omstandigheden!

Ik heb de 200 kilometer uitgereden en kwam na elf uur schaatsen in het donker binnen. Een mooie ervaring! Dank voor de sponsoring namens het Ronald McDonald Kinderfonds en Orange Babies!’

.

.Alternatieve Elfstedentocht Weissensee