Met deze woorden sprak wethouder Peter de Pater tijdens de officiële start bouw van Bos- en HeideKwartier. Een project wat wordt gebouw op een markante plek in Ede; dichtbij het centrum, maar ook nabij een oase van de prachtige bossen & Ginkelse Heide.

Samen met de toekomstige bewoners legde de wethouder een betonnen vloerplaat en werd de start van Bos-en HeideKwartier een feit. BosKwartier bestaat uit 16 bosrandwoningen die zoals de projectnaam al doet vermoeden pal aan het bos liggen. HeideKwartier is opgedeeld in 12 koopwoningen, 13 huurwoningen, 8 hoekwoningen en 1 tussenwoning. Ook deze woningen zijn nabij bos en heide gelegen. De woningen hebben een Energie Prestatie Coëfficiënt van nul en worden dus voorzien van optimale isolatie, zonnepanelen en aansluiting op het warmtenet (dus gasloos).

Beide kwartieren zijn een onderdeel van project Vrede-Kwartier, bestaande uit totaal 100 woningen, dit complete project is integraal met het openbaar gebied ontwikkeld door Kelderman Bouw. Afgelopen maand werden ook nog eens de vier-onder-één-kapwoningen VeldKwartier opgeleverd. Al met al een prachtige eigentijdse woonwijk op een historische plek die volop in beweging is.