Betaalbaar wonen op Dirkjeserf Wekerom – Ede Stad

Geplaatst op 7 nov, 2012 in Kelderman Bouw | Geen reacties
WEKEROM – Betaalbaar wonen op ‘Dirkjeserf’ in Wekerom-West. Binnenkort start de verkoop van de eerste nieuwbouwhuizen op Dirkjeserf. Het gebied met zijn kenmerkende landschap is vernoemd naar Dirkje van Lagen die hier jarenlang in de boerderij heeft gewoond. Ze was een bekende verschijning in het dorp en heeft bij haar overlijden de boerderij en erf nagelaten aan de gemeente Ede.

De ontwikkeling van Dirkjeserf bestaat uit 34 woningen variërend in de prijsklasse van 170.000 tot 300.000 euro vrij op naam. Cultuurhistorische elementen en landschappelijke structuren, zoals oude kavellijnen, beken en houtwallen, blijven zoveel mogelijk behouden. De nieuwe woonwijk bestaat uit in totaal 46 huizen onderverdeeld in drie deelgebieden: Rond de boerderij ‘De Erven’, die in het plan wordt betrokken, bij de Wilbrinkhuizerbeek De Beken en centraal in het gebied ‘De Dorpse Weide’ (Dirkjeserf).

Arcea Vastgoedontwikkeling, een zusteronderneming van Kelderman Bouw uit Ede

en Koopmans Projecten BV uit Enschede verzorgen de ontwikkeling van de woonwijk. ,,Betaalbaarheid en keuzevrijheid staan hier centraal,” vertelt Hans Koopman van Arcea Vastgoedontwikkeling. ,,Er is een ruime mogelijkheid om eigen wensen bij de woning in te vullen. Wij willen daar waar het bouwproces het toelaat, met de klant zoveel mogelijk de eigen wensen invullen.”

Ook is het mogelijk de woning geheel of gedeeltelijk casco te laten opleveren. ,,In de buitendorpen is een grote mate van zelfwerkzaamheid aanwezig, zo merken wij iedere keer weer. Het is een uniek project dat tegemoet komt aan de wensen van veel starters, maar ook de doorstromer kan zijn eigen plekje vinden in deze bijzondere woonwijk.”

Belangstellenden kunnen zich voor extra informatie al wenden tot Domicilie Makelaars in Ede: 0318 – 69 35 02. Of op de speciaal ingerichte website www.dirkjeserf.nl.

 

 

error: Deze inhoud is beschermd