Waar zijn onze toekomstige vakmensen?

“Het bouwvolume in Nederland heeft vanaf 2015 een enorme boost gehad. Om aan de grote vraag te kunnen voldoen moeten er jaarlijks 75.000-80.000 woningen worden gebouwd. Om goede woningen te kunnen bouwen zijn er handen nodig die het werk te verrichten. Maar waar vinden we die handen voor de toekomst?

Want in die handen zit nu juist de bottleneck. Onlangs heeft de EIB aangegeven dat de instroom van nieuw opgeleid personeel van groot belang is, aangezien de te verwachte uitstroom voor de komende 5-6 jaar een gevaar is voor de productiecapaciteit in de bouwsector. Ruim 70.000 medewerkers zullen de komende jaren de bouw verlaten als gevolg van pensioen dan wel arbeidsongeschiktheid e.d. Voor deze grote groep mensen moet vervanging worden gevonden, hierbij komt nog het tekort aan technisch geschoold personeel. Tel je dit bij elkaar op, dan praat je over een groep van 135.000 medewerkers die de bouwsector de komende 5-6 jaar nodig heeft om de bouwcapaciteit aan te kunnen.

Voor onze branche ligt er dus op het gebied van onderwijs een enorme uitdaging. Als we terugkijken naar 2008/2009 ten opzichte van 2017/2018, dan zien we tot onze schrik dat de instroom bij de technische opleiding op VMBO- en MBO-niveau is gehalveerd, op HBO-niveau is de instroom gelijk gebleven. Met name de aanwas van technisch

geschoolde vakmensen die op de bouwplaats productie maken, ziet er niet rooskleurig uit. Daarom is het cruciaal dat we alle zeilen bijzetten om ervoor te zorgen dat we de jeugd blijven interesseren voor de bouw. Kelderman Bouw draagt hier graag een goeie steen aan bij. Zo is Kelderman mede-organisator van de Bouwinspiratiedagen, bieden wij (snuffel) stageplekken aan en creëren wij werkplekken voor ReVaBo-leerlingen. Onze leermeesters nemen de tijd om de leerlingen verder op te leiden en mee te laten werken, zodat zij een goed beeld krijgen van de bouwsector. En daarbij, misschien nog wel het voornaamste, dragen wij onze passie graag aan hen over. Want passie zorgt voor energie, plezier en motivatie in je werk en met die drijfveer bundel je krachten en krijg je zaken van de grond. Dat is voor Kelderman teamwerk.

Ondanks dat we in de bouwsector, zowel regionaal als landelijk, onze stinkende best doen om leerlingen te enthousiasmeren, zal dit helaas niet genoeg zijn om het te kort in te lopen. En dan moet je als bedrijf verder kijken en denken in oplossingen. Als we niet genoeg handen hebben voor het productiewerk, dan moeten productiemethodieken veranderen. Dit betekent dat een deel van het productieproces zich verplaatst naar de fabriek. Hier ontkomen we niet aan. Dus gaan we investeren in nieuwe technologieën en verruimen we onze blik. Een breed perspectief is zo veel belangrijker dan alleen puur sec kijken naar de prijs. Die stap moeten we als bedrijf durven te zetten. En dat doen we. Het innovatieteam van Kelderman is hier druk mee in de weer. Maar, ook in deze vernieuwing is en blijft onze drijfveer het leveren van goede kwaliteit. En waarom? Omdat dit het fundament voor ons is om voor nu en in de toekomst onze klanten te kunnen blijven bedienen en huizen te bouwen die decennialang mee mogen gaan. We blijven niet stilzitten en gaan vol vertrouwen vol gas vooruit!”