Kracht

Een klein half jaar ben ik inmiddels werkzaam bij Kelderman. Natuurlijk is zo’n nieuwe werkplek even wennen. Maar ik voel me inmiddels als een vis in het water. Het Kelderman-DNA bestaat uit vakmanschap, maar wordt ook gekenmerkt door een gezonde en ontwapenende nuchterheid. Daar voel ik me bij thuis. Er staat een prachtig team waarmee we verder aan de toekomst kunnen bouwen. Ik ben er trots op dat ik hier leiding aan mag geven.

Eén van mijn taken is om dit team vast te houden en talentvolle werknemers aan te trekken. Dat is natuurlijk een uitdaging in deze tijd waarin de personeelstekorten in onze branche zo groot zijn.

Natuurlijk moeten de arbeidsvoorwaarden goed zijn. Maar minstens zo belangrijk is het dat iedereen werk doet waarin hij/zij perspectief ziet.

 

Meer verantwoordelijkheden
Daarom proberen wij meer en meer verantwoordelijkheden te leggen bij de juiste mensen. Onlangs is een aantal mensen van ons bedrijf gaan kijken bij een collega-aannemer in Brabant die al een stapje verder is met BIM. Zo zien ze zelf welke technologie en kwaliteiten nodig zijn om deze volgende stap te maken. Ze beslissen daardoor zelf mee over de manier waarop ze straks werken.

En we werken met projectteams waarbij de projectleider, de werkvoorbereider en de uitvoerder de verantwoordelijkheden delen. Deze manier van werken zorgt er voor dat we minder kwetsbaar zijn. Meerdere personen zijn tot in detail op de hoogte van een project en kunnen beslissingen nemen. Dat verhoogt de snelheid en verbetert de communicatie. Daar profiteren onze opdrachtgevers dus ook van.

Sleutel
Natuurlijk is deze nieuwe manier van werken ook spannend. Maar het zorgt ervoor dat mensen nog meer in hun kracht komen. Ze kunnen immers iedere dag datgene doen waar ze goed in zijn. Mensen boeien en binden. Dat is de sleutel voor succes.

Kees Blotenburg, directeur Kelderman Bouw & Burgerbouw

error: Deze inhoud is beschermd