De Hooghe Hoed bereikt hoogste punt – De Gelderlander 30 november 2016

Geplaatst op 30 nov, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

20161125-afbeelding-1-bij-hooghe-hoed-ede20161125-afbeelding-2-bij-hooghe-hoed-edeHet appartementengebouw De Hooghe Hoed in het hart van Ede, heeft zijn hoogste punt bereikt. Projectontwikkelaar en bouwer Kelderman Bouw kon vorige week de vlag hijsen om deze mijlpaal te markeren. Kelderman verwacht het gebouw rond de zomervakantie op te leveren.

De Hooghe Hoed is gesitueerd op de hoek Telefoonweg/Veenderweg, waar tot voor kort het gebouw van CNS-Basisschool Cavaljé stond. Als de nieuwbouw klaar is, neemt de school haar intrek in het bijzonder ontworpen gebouw. Naast een basisschool zal in het gebouw  kinderdagverblijf Het Vlinderbos zich vestigen. Zij zullen hier onder andere een peuterspeelzaal en buitenschoolse opvang aanbieden.

Algemeen directeur Hans Koopman van Kelderman Bouw spreekt van een ‘mijlpaal’. “Het heeft lang geduurd voordat we de plannen uiteindelijk konden realiseren, maar nu krijgt het nieuwe gebouw echt vorm. De Hooghe Hoed is een aanwinst voor Ede en is met haar stedelijke allure meer dan een waardige afronding van de hoek.  Het gebouw staat nu nog helemaal in de steigers, dus hoe mooi het wordt is nog niet echt zichtbaar. Maar direct in het nieuwe jaar zullen die gefaseerd verdwijnen. Dan zal de Hooghe Hoed aan Ede haar definitieve gezicht laten zien.”

In het gebouw worden ook 56 appartementen gerealiseerd. Inmiddels zijn alle appartementen  verkocht. De verhuur van de 44 luxe vrijesector huurappartementen is gestart.