Eerste woning tweede fase Pionierkwartier opgeleverd

Geplaatst op 24 okt, 2019 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

De tweede fase van het woningbouwproject Carte Blanche Pionierkwartier in Veenendaal nadert haar voltooiing. Donderdag 16 oktober namen Marius en Gerrie van Beek als eersten de sleutels in ontvangst van hun riante stadswoning die zij naar eigen smaak hebben mogen ontwerpen. In de loop van de komende weken worden ook de veertien overige woningen opgeleverd.

De plek waar ooit de Roosvicee-fabriek stond, heeft een ware metamorfose ondergaan. Met de komst van dertig bijzondere stadswoningen, die zijn ontwikkeld door LATEI projectontwikkeling uit Amersfoort, heeft het gebied een enorme impuls gekregen. ‘Het is een bijzonder project, omdat de kopers zelf een enorme keuzevrijheid hadden bij de bouw van hun woning. Ze konden bijvoorbeeld zelf de breedte van hun woning bepalen, de gevels qua indeling en uitstraling samenstellen en de woning naar eigen inzicht indelen. Daardoor zijn de woningen gemêleerd, maar stralen ze toch eenheid uit’, vertelt directeur Kees Blotenburg van aannemer Kelderman Bouw die de bouw van deze woningen realiseert.

Het echtpaar Van Beek had vorig jaar al zijn oog laten vallen op een woning van het Pionierkwartier uit de eerste fase. ‘Er stond toen nog één huis te koop dat al min of meer klaar was. Maar toen hoorden we dat er ook een tweede fase zou komen waarbij we de mogelijkheid hadden om het huis helemaal naar onze eigen smaak in te delen en te ontwerpen. Daar zijn we voor gegaan.’ Ook de locatie heeft een rol gespeeld bij de keuze. ‘Het is een fijne plek; vlakbij het centrum en vlakbij mijn bedrijf’, vertelt Marius van Beek, die mede-eigenaar is van het lasbedrijf Van Beek en Zonen. ‘Ik kan zo meteen lekker op het fietsje naar het werk.’

De komende weken moeten de nieuwe bewoners nog hard aan het werk. ‘We hebben het huis casco laten opleveren en gaan het nu helemaal verder naar onze eigen smaak inrichten.’ Gezien de lasachtergrond van Marius is het niet verwonderlijk dat ‘staal’ straks een prominente rol speelt in de inrichting. ‘Ik ga ook zelf een eettafel van staal en beton maken en er komt een stalen wandkast’, vertelt hij.

Het echtpaar kijkt tevreden terug op de bouw. ’Alles is super gegaan. De bouw is heel voorspoedig verlopen en het ziet er allemaal heel strak uit’, aldus Marius. Het echtpaar hoopt nog voor Kerst de nieuwe woning te kunnen betrekken.

Ook hun kinderen van 3 en 8 jaar staan te springen om te gaan verhuizen. Ze krijgen sowieso een heel grote slaapkamer, maar straks -als de bouw helemaal klaar is- zal er ook een grasveld met speeltoestellen voor hun deur te vinden zijn. ‘Eigenlijk wilde onze dochter vandaag mee naar de sleuteloverdracht, maar dat kon niet in verband met school. Maar in plaats daarvan trakteert ze vandaag op snoepsleutels’, lacht Gerrie.

error: Deze inhoud is beschermd