Flats zijn als een fenix uit de as herrezen… – De Rijnpost

Geplaatst op 11 okt, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

Als een fenix uit de as herrezen. Zo no20161011-nieuwsbericht-rijnpostemt Peter van de Rovaart de nieuwe appartementen aan het Schrijverspark, gebouwd in opdracht van Patrimonium woonservice. Vanuit zijn woning in de vroeger zogeheten ‘Amerikaanse flat’ aan de overzijde, in het andere deel van het Schrijverspark, zit hij op de eretribune als het gaat om de sloop en de bouw van de nieuwe flatgebouwen.

In september 2014 werden de oude appartementen gesloopt. De woningen, daterend uit 1962, waren ‘op’. Hij maakte vele foto’s van de sloop, zelfs een reeks van opnamen om de zoveel tijd genomen. Snel achter elkaar gezet, krijgt men een versneld beeld van de sloop van het laatste deel van de Roemer Visscherflat op 23 januari 2015.

Na het begin van de sloop (september 2014) zijn nu 2 jaar later 71 nieuwe appartementen gebouwd op bijna de dezelfde plek. Vandaag, woensdag, krijgen de eerste bewoners de sleutel. Dat gebeurt op feestelijke wijze en zal ook de geredde eerste steen door de wethouders worden ingemetseld. Destijds was het burgemeester Jan Hazenberg die ‘m mocht plaatsen. Peter van de Rovaart fotografeerde en filmde de sloop en bouw van de flats.

Bovenstaande foto’s geeft een goede indruk van wat hij zag. Wie de time-lapse van de sloop van de flat wil zien, kan naar www.youtube.com/watch/v=acrDLvjRT0Y