Geen hoogste punt, wel ‘mijlpaal’ aan Holleweg – Scherpenzeelse Krant.nl

Geplaatst op 15 mrt, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

 

De Jong had reden tot optimisme want hij kon verklappen dat liefst ruim 7000 m2 van de in totaal 1,7 hectare grote zichtlocatie aan de rondweg van Scherpenzeel inmiddels is verkocht aan een autobedrijf uit Renswoude (Vlastuin, red.).

Aanvankelijk had de ontwikkelaar ingezet op het verkopen van kleinere bouwkavels aan bedrijven. Naast de twee door de ontwikkelaar geplande bedrijfsverzamelgebouwen is aan de voorzijde van het terrein nog slechts één kavel voor verkoop over. ,,Niet gek voor een project dat we zijn gestart op het hoogtepunt van de crisisjaren” vond De Jong.

Met de verkoop van de tien bedrijfsunits in het eerste verzamelgebouw in aanbouw is het volgens De Jong eigenlijk best voorspoedig gegaan. Er zijn op dit moment acht units verkocht en zowel voor de resterende twee bedrijfsruimen als voor de units in een tweede gebouw zou inmiddels veel belangstelling zijn.

De huidige acht kopers van de bedrijfsunits waren vorige week allemaal aanwezig bij het bouwfeestje. Wethouder Tonnis van Dijk zei het mooi te vinden dat dit zonder uitzondering lokale ondernemers zijn die zich hier gaan vestigen.

De meesten van deze ondernemers hebben bovendien een aan de bouwsector gerelateerd bedrijf, waarmee ze ook nog zelf betrokken zijn bij de ontwikkeling van hun toekomstig onderkomen.

De wethouder beaamde dat dit tevens de plus en de kracht onderstreept van een bedrijfsverzamelgebouw, waarin de ondernemers door de onderlinge contacten elkaar verder kunnen helpen.

Bij het bouwproject aan de Holleweg zijn trouwens bijna uitsluitend lokale of regionale partijen betrokken. Zo is het ontwerp van de moderne gebouwen van de hand van Jan Jacobs van Mies Architectuur uit Ede, heeft de firma Boonzaaijer uit Renswoude de infrastructuur aangelegd en is de bouw uitbesteed aan Kelderman Bouw uit Ede.

Namens het laatste bedrijf was Scherpenzeler Wout van de Kleut aanwezig. Net als De Jong en Van Dijk vond hij het een aanwinst voor het dorp dat het ‘lelijke groene gebouw’, wat de laatste jaren onderkomen was van vleesverwerkend bedrijf Proviande, is verdwenen en plaats gaat maken voor wat moois. Een mijlpaal dus.