Goede sfeer bij derde Kelderman Inline Cup

Geplaatst op 3 jul, 2019 in Nieuws | Geen reacties


Hans Koopman, algemeen directeur bij hoofdsponsor Kelderman Bouw, onthult vol trots de nieuwe EIJV-kar. (Foto: Jelle van Beek)

Ede – Terwijl heel Ede vrijdag een beetje bijkwam van de warme dagen, reden 53 kinderen de derde Kelderman Inline Cup op de skeelerbaan van de Edese IJsvereniging. Een record. Daar waar het aantal deelnemers aan inline-skate wedstrijden op landelijk niveau wat afneemt, zien ze bij de Edese IJsvereniging juist een tegengestelde beweging bij de jongste jeugd. De EIJV begon de laagdrempelige wedstrijden drie jaar geleden om kinderen kennis te laten maken met de skeelersport. Dat dat goed lukt, bewijst het toenemende aantal deelnemers voor de Kelderman Inline Cup.

Daarnaast geeft de vereniging ook veel clinics op de eigen skeelerbaan en op locatie. Op die manier hoopt de EIJV nog meer kinderen (en volwassenen) te enthousiasmeren voor de skeelersport. Hiervoor heeft de vereniging, o.a. met EdeDoet cheques, skates en beschermingsmateriaal gekocht zodat ook kinderen zonder skates kunnen meedoen aan de clinics. Om dit materiaal goed te kunnen vervoeren is afgelopen vrijdag de nieuwe kar met bestickering in gebruik genomen. Op dinsdag 27 augustus is de Heideweek skeelerwedstrijd, tevens de vierde Kelderman Inline Cup, waaraan alle kinderen mee kunnen doen. Meer info en inschrijven op www.eijv.nl.

Bron: Edese Post

error: Deze inhoud is beschermd