Holleweg bijna volgebouwd: start tweede verzamelpand

Geplaatst op 4 nov, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

Bron: Scherpenzeelse Krant – 29 oktober 2016

De succesvolle herontwikkeling van het voormalige Verba-terrein aan de Holleweg tot een modern bedrijvenparkje gaat richting de afronding. Onder begeleiding van Marlausy Vastgoedontwikkeling is onlangs de aannemingsovereenkomst getekend tussen Verba Holding en Kelderman Bouw voor het tweede bedrijfsverzamelgebouw op deze locatie. De nieuwbouw verrijst direct achter het eerder dit jaar opgeleverde eerste bedrijfsverzamelcomplex. Het sein voor de bouw kon op groen, omdat voor het tweede blok inmiddels voldoende bedrijfsunits zijn verkocht. In het nieuwe verzamelgebouw is gekozen voor een aangepast programma in vergelijking met het al opgeleverde pand. De units zijn in de basis kleiner dan in het eerste blok. Volgens Erik Jan de Jong van Marlausy Vastgoed wordt hiermee ingespeeld op de markt. ,,De financierbaarheid van de grotere bedrijfsunits in het eerste gebouw bleek meerdere malen een struikelblok. Door kleinere units proberen we dit probleem deels te ondervangen.”

Anderzijds constateert De Jong dat de markt inmiddels behoorlijk is aangetrokken, waardoor er toch weer meer vraag lijkt te komen naar grotere eenheden. ,,Dat is geen probleem, want we hebben net als bij het eerste verzamelgebouw gekozen voor een flexibel ontwerp. Het ontwerp is zodanig dat units eenvoudig kunnen worden samengevoegd. Er is nog een aantal eenheden beschikbaar die zich uitermate goed lenen voor samenvoeging tot een grotere”, laat De Jong weten.

AUTOBEDRIJF

Met de realisatie van het tweede bedrijfsverzamelgebouw wordt de laatste stap gezet in de afronding van de bedrijfsbouwactiviteiten in opdracht van Verba Holding.De overige bouwactiviteiten aan de Holleweg vinden plaats op de bouwrijpe vrije kavels die inmiddels allemaal zijn verkocht. De grootste vrije kavel, ruim 7000 vierkante meter, is aangekocht door Autobedrijf Vlastuin uit Renswoude. Ook die nieuwbouw is inmiddels al een heel eind gevorderd.De Jong, die door eigenaar Carel van Amersfoort is aangetrokken voor de herontwikkeling van het 1,7 hectare grote oude Verba-terrein, is trots op wat er aan de Holleweg tot stand is gebracht. ,, ,,Niet gek voor een project dat wij zijn gestart op het hoogtepunt van de crisisjaren”, stelt hij. ,,De start van de herontwikkeling was best stroef, maar inmiddels blijkt dat dit terrein echt in een grote behoefte voorziet. Het Verba-terrein heeft met deze transformatie een behoorlijke impuls gekregen. De gedateerde aanblik van het oude vleesverwerkingsbedrijf heeft plaatsgemaakt voor hoogwaardige architectuur. Het is leuk om te constateren dat de architectuur van de vrije kavels hier uitstekend op aansluit. Hierdoor ontstaat een samenhangend geheel dat de oostelijke entree van Scherpenzeel voor de komende dertig jaar weer de juiste uitstraling geeft.

De bouwstart van het tweede bedrijfsverzamelgebouw is binnenkort. De Jong gaat ervan uit dat de nieuwe gebruikers in het tweede kwartaal van 2017 in hun bedrijfsunits zijn gehuisvest.