Inspiratieavond VredeKwartier – 30 maart Akoesticum Ede!

Geplaatst op 27 mrt, 2017 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

 

EDE – In Akoesticum in Ede vindt donderdagavond 30 maart een inspiratieavond plaats over het nieuwbouwproject VredeKwartier op het kazerneterrein. Op deze inspiratieavond worden alle geïnteresseerden geïnformeerd over de woningbouwplannen binnen dit project. 

De inloop is tussen 19.30 en 21.00 uur. Bezoekers kunnen onder andere de maquette van VredeKwartier bewonderen. De drie architecten vertellen meer over de woningontwerpen en laten de eerste beelden en plattegronden zien. Ook krijgen de bezoekers informatie over het warmtenet waarop alle woningen worden aangesloten en is er gelegenheid voor een financiële quickscan. Uiteraard is er op deze avond volop ruimte voor het stellen van vragen.

Honderd woningen nabij bos en heide
VredeKwartier ligt aan de noordoostkant van Ede, nabij bos en heide en op korte afstand van Ede-centrum. Er komen honderd smaakvolle, energieneutrale huizen en appartementen, in diverse groottes en prijsklassen.  Het plan wordt uitgevoerd in 3 fasen, waarvan de eerste fase bestaat uit een zestiental unieke grondgebonden woningen aan een heidepark en vier ruime eengezinswoningen. In april start de verkoop van deze fase. Inschrijven voor deze eerste twintig huizen is tijdens de inspiratieavond dus nog niet mogelijk.

Op voormalige Simon Stevin Kazerne
VredeKwartier ligt op de plek van de voormalige Simon Stevin Kazerne. Defensie droeg deze kazerne over aan de gemeente op 1 januari 2011. Anders dan de andere kazernes in Ede, is de Simon Stevin Kazerne geen rijksmonument. Vrijwel alle gebouwen maken daarom plaats voor nieuwbouw. Twee kazernegebouwen blijven behouden.