Kelderman en Anice Das beklinken schaatsseizoen – Ede Stad 6 augustus 2014

Geplaatst op 27 aug, 2014 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

Sponsoring Anice Das

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kelderman en Anice Das beklinken schaatsseizoen

Bouwbedrijf steunt topsportster

Met de ambitie om wereldkampioen sprint te worden en olympisch goud te halen, is Anice Das één van de veelbelovende schaatstalenten in ons land. De directie van Kelderman had haar al een tijdje op het oog. Breedtesport is voor het bedrijf in bouw, renovatie en ontwikkeling een belangrijke ‘generale repetitie’ voor het leven. Met de sponsoring van topsport laat Kelderman opnieuw haar maatschappelijke hart spreken. “Wij hebben oog voor individuele kwaliteiten en ondersteunen topsporters die willen excellereren”, aldus directeur Hans Koopman.

Keihard wil ze gaan, komend najaar en winter op het NK Afstanden en het NK Sprint. “Door de sponsoring van Kelderman kan ik materialen aanschaffen en mijn gezondheid en conditie beter meten. Ik kan meer gebruik maken van medische begeleiding dan voorheen”. Aan het woord is Anice Das, sinds haar achtste te vinden op de schaatsbaan. Toen uitsluitend in Assen, vandaag de dag zien we haar in stadions over de hele wereld.  Ze schaatst komend seizoen bij Team AfterPay onder de vleugels van Dennis van der Gun. Afgelopen seizoen reed ze alle Worldcups en werd ze vijftiende op de 500 meter in het eindklassement. Op het WK sprint in Japan eindigde Das begin dit jaar op een elfde plek.

Koers

“Topsport is een passie en een overgave. Je bent altijd verantwoord bezig en richt je hele leven er op in. Ik krijg veel steun van mijn omgeving, maar zonder sponsoren kan ik niet investeren. Natuurlijk hoop ik dat die investeringen er op het ijs uit komen”, aldus Das. Overeenkomsten tussen topsport en het ondernemersschap zijn er genoeg. Anice noemt eerlijk zijn naar jezelf als belangrijke waarde. “Je moet doen wat goed voelt en daar proberen niet van af te wijken. Al gaan anderen harder, laat je niet gek maken. Iedereen heeft een andere route”.

Naar Ede

Het contact tussen Kelderman en Anice Das is intensief en betrokken. Na de zomer komt ze langs op het bedrijf en Anice gaat daarnaast pupillen van de Edese IJsvereniging een clinic geven. De Kelderman-directie en Anice Das delen een passie voor de sport en zijn er van overtuigd dat het mensen verder helpt in hun leven.

Maatschappelijk betrokken

Hans Koopman:”Enkele jaren geleden maakten wij bij Kelderman voor de sponsoring de overstap naar het schaatsen. Sinds 2009 zijn wij hoofdsponsor van de Edese IJsvereniging en recent hebben we het contract verlengd tot 2020. Ik zie dat Anice het heel goed doet en dat er een stijgende lijn is. Ik zie ook dat ze nog wel wat hulp kan gebruiken. Pascal Arts en ik zijn daar van harte ingestapt”. In oktober zijn beide heren vanzelfsprekend te vinden op de tribune tijdens het NK.

Prestaties

Anice voelt de betrokkenheid van de sponsor als heel positief: “Het belangrijkste voor mij is dat ik iedere keer een persoonlijk record rij. Hans Koopman begrijp dat. Hij bindt immers zelf zeer regelmatig de klapschaatsen onder. Natuurlijk wil ik op het podium eindigen. Dat zou heel erg mooi zijn voor mij en voor mijn sponsors”.

error: Deze inhoud is beschermd