Kelderman is op zoek naar een calculator!

Geplaatst op 10 feb, 2017 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

kelderman-bouw-fc
logo-werkman-de-jong

Namens Kelderman Bouw is Werkman & De Jong op zoek naar een:

CALCULATOR BOUW
Ben jij een cijfermatige detaillist met bouwkundig inzicht? 

Functieprofiel

Als calculator ben je verantwoordelijk voor het opstellen van de complete kostprijsbegrotingen/ calculaties van potentiële projecten. Binnen de gestelde termijnen werk je begrotingen zelfstandig of in teamverband uit en je vindt het een uitdaging om de klantvraag te vertalen naar een oplossing. Je voert prijsberekeningen uit van zowel directe- als indirecte koste en weet deze met jouw kennis en ervaring goed te onderbouwen. Vanuit je kennis en ervaring ben je in staat om risico’s goed in kaart te brengen, doe je voorstellen voor bijvoorbeeld alternatieve oplossingen en denk je mee over besparingsmogelijkheden, efficiencyverhoging, faalkosten-reductie en het vergroten van de veiligheid.

Daarnaast houd je je als Calculator Bouw bezig met het:

 • Opstellen van project- en kostprijsanalyses;
 • Onderhouden van normen- en prijsbestanden en nacalculeren van projecten;
 • Technisch beoordelen van klantspecificaties en bestekken op haalbaarheid;
 • Herkennen van risico’s en kansen en deze meenemen in je kostprijs en omschrijving;
 • Onderhouden contacten met leveranciers en onderaannemers voor offerte-aanvragen;
 • Bijhouden van marktontwikkelingen en dan meer in het bijzonder op het gebied van prijs-, product- en regelgevingsontwikkelingen;
 • Actief deelnemen aan bouw- en projectteams als ook ontwikkeltrajecten.

Gewenst profiel
De ideale kandidaat voldoet aan de volgende criteria:

 • Je beschikt over een afgeronde opleiding in de bouwkunde, aangevuld met minimaal 5 jaar relevante werkervaring in de bouw;
 • Je beschikt over goed bouwkundig inzicht, hebt kennis van bouwprocessen en bent cijfermatig sterk.
 • Kennis van en ervaring met IBIS Trad en Vakware is een pre;
 • Je kunt zowel goed zelfstandig werken, als ook in teamverband;
 • Je voelt jezelf prettig binnen een ‘familiecultuur’ dan wel MKB/DGA-omgeving;
 • Daarnaast herken je jezelf in de volgende omschrijving: analytisch en nauwkeurig, proactief, flexibel, oplossings-, resultaat- en klantgericht, stressbestendig en communicatief vaardig;
 • Fulltime beschikbaar (40 uur per week) en bij voorkeur woonachtig in een straal van 30 km rondom Ede.

De organisatie
Kelderman heeft een rijke historie, maar is meegegroeid met de tijd. Het is hun drijfveer om gebouwen te realiseren waarvan anderen tot in lengte van jaren gebruikmaken. Variërend van verbouw tot seriematige woningbouw of renovaties. Hoe complexer, hoe mooier. Kelderman denkt graag in een vroeg stadium mee over oplossingen die passen binnen de mogelijkheden. Daarbij staan flexibiliteit, creativiteit en klantvriendelijkheid voorop, met het echte vakmanschap als stevig fundament.

De activiteiten zijn ondergebracht in vier werkmaatschappijen. Onder de vlag Kelderman Bouw verzorgen zij onder meer nieuwbouw van (seriematige) woningbouw, utiliteitsbouw (kantoren, scholen en winkels). De werkmaatschappij Kelderman Burgerbouw is sterk in kleinschalige nieuw- en verbouw, onderhoud en renovatie voor zowel particuliere als professionele opdrachtgevers. Daarnaast staan de specialisten klaar met een 24-uurs Calamiteitenservice. Kelderman Vastgoed Ontwikkeling is een creatieve vastgoedontwikkelaar die met een gedegen visie op de lokale markt succesvolle projecten initieert. Kelderman Renovatie en Onderhoud is gespecialiseerd in renovatie, onderhoud, restauratie en transformatie van bestaand vastgoed.

Aanbod
Je komt te werken binnen een familiecultuur waarin samenwerken de boventoon voert. Een zeer plezierige werksfeer waarbinnen je een grote mate van zelfstandigheid krijgt. Je kunt rekenen op een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Daarnaast krijg je veel ruimte voor opleidings- en ontwikkelmogelijkheden.

Sollicitatieprocedure
Werkman & De Jong is door Kelderman Bouw B.V. ingeschakeld om de bemiddeling van de vacature projectleider Bouw te verzorgen. Voor vragen kun je contact opnemen met Williene Oorlog op telefoonnummer 0318-687250.