Kinderkunst op bouwplaats Cavaljéschool!

Geplaatst op 4 mrt, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

20160304 Slideshow handeling kunstwerk HH

Leerlingen van CNS-Basisschool Cavaljé hebben, onder leiding van kunstenares Julia Borsboom, een originele bouwschutting ontworpen. Vrijdag 4 maart plaatsten de leerlingen, samen met bouwbedrijf Kelderman, de schuttingdelen tegen de palen. “Wij willen de kinderen van de Cavaljéschool actief en creatief betrekken bij het bouwproces”, aldus Kelderman directeur Hans Koopman. “Juist daarom hebben wij hen gevraagd een mooie en toepasselijke schildering te maken die het decor gaat vormen op de bouwplaats. De schutting zal zeker tot de zomer 2017 het centrum van Ede sieren”

Hooghe Hoed is een uniek project dat – ondanks de crisistijd – nu werkelijk is gestart. Kelderman heeft zich jarenlang ingezet voor de haalbaarheid van het plan. Een kwestie van een lange adem, noemt de directeur het plan. Het bouwbedrijf is vastbesloten om een positieve bijdrage te leveren aan een mooier centrum en plezierig onderwijs. Boven de school komen 56 appartementen, waarvan er nog maar 3 te koop zijn. Ernaast komt een peuterspeelzaal en kinderdagverblijf. Een bijzondere combinatie van functies. 

CNS
Na 125 jaar een vertrouwd beeld met de Cavaljéschool in het centrum komt er een nieuw gebouw.De leerlingen en leerkrachten kunnen niet wachten tot ze de gloednieuwe school kunnen gebruiken. Om deze periode te overbruggen, betrekt de school de kinderen bewust bij het bouwproces. Directeur Bert Hardeman: “Door zich te uiten op een bouwschutting behalen we onder meer creatieve leerdoelen van onze leerlingen. De kinderen zijn zich ook bewust van de bouwfases en welke stappen nog volgen.” Deze schutting is, na de start van de sloop, de eerstvolgende mijlpaal. 

Kunst
Een samenhangende schutting met een vrolijke uitstraling en een boodschap. Dat wilden alle betrokkenen bereiken. Voor een planmatige aanpak, betrok de school kunstenares Julia Borsboom. Die maakte een schetsontwerp op basis van de ideeën van de kinderen. Met de juiste verf werkten de leerlingen het ontwerp op de grote houten platen uit. De schutting bestaat uit 9 delen en is in totaal 22 meter lang. Een vertegenwoordiging van de kinderen was vrijdag op de bouwplaats aanwezig om de delen vast te schroeven. Vanzelfsprekend assisteerden de vakmensen van Kelderman hierbij.

NIK_9833-1 - gecomprimeerdNIK_9837-1 - gecomprimeerdNIK_9849-1 - gecomprimeerdNIK_9866-1 - gecomprimeerdNIK_9875 - gecomprimeerdNIK_9885_directies - gecomprimeerd