Kleurrijk begin bouw starterswoningen Veenendaal-Oost (Veenendaalse Krant)

Geplaatst op 22 mei, 2012 in Vastgoed Ontwikkeling | Geen reacties

Met de onthulling van vier kleurrijke schilderijen is het officiële startsein gegeven voor het project Next Level dat bestaat uit de bouw van zestien starterswoningen in De Erven (een deelgebied van Veenendaal-oost). De kleurrijke schilderijen hangen aan de hekken rondom het bouwterrein en zijn gemaakt door de basisscholen Tamim en Balansleren Veenendaal.
,,De kunstwerken hebben het thema ´wonen´´, zo vertelt Liana van Kooten uit groep 7 die samen met haar broertje Lezra en medeleerlingen Anne-Fleur en Josephine Opdam en Loes Drost de kunstwerken heeft onthuld. Zelf hebben zij ook een schilderij met hun school gemaakt. ,,Op ons schilderij staat een huis met een glijbaan, een zon en een heel blauwe lucht´, vertellen zij enthousiast.

De kunstwerken blijven tijdens de bouw aan de hekken bevestigd. ,,Het is eigenlijk jammer dat de erfafscheidingen bij dit project al ontworpen zijn. Anders hadden deze borden die functie nog kunnen vervullen´, aldus Pascal Arts, directeur van aannemer Kelderman Bouw gekscherend tijdens zijn toespraak. Kelderman bouwt dit project in opdracht van OPUS projecten en Latei Projectontwikkeling.

Speelse elementen

De zestien woningen, die zich kenmerken door speelse elementen, zoals een pergola of veranda aan de voorzijde, een zadeldak en dakoverstekken, zijn specifiek bedoeld voor starters. Mede dankzij een aantrekkelijke Koopgarantregeling die voor de meeste woningen geldt, konden starters de woning relatief voordelig aanschaffen. Het project was dan ook direct zeer in trek. 84 belangstellenden schreven zich in voor een woning.

Onder hen bevonden zich ook Nils Doornebal en Eline Lagemaat. ,,We waren eigenlijk nog niet actief op zoek. We zagen het een keer in de krant staan, zijn op een zaterdagmiddag gaan kijken in het informatiecentrum en hebben ons ingeschreven. En tot onze verrassing kwamen we in aanmerking´, aldus Eline Lagemaat.
,,We konden ook nog de woning krijgen op de plek die we het liefste wilden. We kijken mooi uit over het weiland.´ Nu de bouw begonnen is, stijgt de spanning een beetje. ,,We rijden er toch wel een paar keer per week even langs om te kijken hoever ze al zijn. En we zijn ook druk met het uitzoeken van meubels.´

Voor andere belangstellenden is er nog een kans. Er is namelijk nog één hoekwoning te koop. Meer informatie is te verkrijgen bij verkopend makelaars Alfred Groenendijk en Van Dijk Van Essen makelaars of via de site www.opusprojecten.nl

error: Deze inhoud is beschermd