Kopers betrekken bij plannen (Ede Stad)

Geplaatst op 18 jan, 2012 in Vastgoed Ontwikkeling | Geen reacties

Kelderman Bouw oriënteert zich op het soort verkoopappartementen voor op het terrein van de Cavaljéschool aan de Veenderweg/Telefoonweg. Het bouwbedrijf overweegt kopers in een vroegtijdig stadium te betrekken bij de bouwplannen. ,,Samen met de kopers gaan we het plan uitwerken,” zegt directeur Hans Koopman.
Kelderman wil samenwerking op Cavaljéterrein.
Het schetsontwerp van de woningbouw wordt volgens directeur Koopman – mede omdat de Edese gemeenteraad in november het bestemmingsplan heeft vastgesteld – opgepakt om te kijken op welke wijze het plan verder uitontwikkeld moet worden. De grondtransactie is geen beletsel. Daarover hebben het CNS, als eigenaar van de Cavaljéschool, en de gemeente Ede al overeenstemming bereikt.
Kelderman Bouw heeft op voorhand onderkend dat de appartementenmarkt in Ede niet goed is. Rond de zevenhonderd appartementen worden er in Ede te koop aangeboden. ,,Wij hebben onderzoek laten doen naar hoe deze markt precies in elkaar steekt. Hoeveel appartementen zijn er te koop, waar liggen de appartementen die te koop zijn en hoe groot of hoe oud zijn ze. Hebben ze wel of niet een balkon, wel of niet een parkeerplaats.”

Aan de hand van die inventarisatie werd een strategie uitgewerkt voor hoe het plan verder aangepakt moest worden. ,,Dat er koopappartementen in het plan komen, is zeker. Ik verwacht dat wij nog voor de zomervakantie, zo mogelijk eerder, naar buiten treden met hoe het plan eruit gaat zien. Ik heb nog steeds vertrouwen in de bouw van koopappartementen. Alleen wat je ontwikkelt en hoe je het ontwikkelt, luistert heel erg nauw.”

Volgens een analyse van Kelderman Bouw zijn van de te koop staande appartementen in Ede vijfentachtig procent driekamer appartementen van tachtig vierkante meter. ,,Wij gaan niet nog meer van hetzelfde bouwen. Er is wel een bepaalde behoefte aan appartementen in het centrum. De locatie is erg goed, dat hebben we mee. We gaan appartementen brengen waar een bepaalde mate van behoefte aan is.”
Onder het appartementencomplex komt ook een parkeergarage. ,,Vooralsnog gaan we uit van zesenvijftig appartementen. De nieuwe Cavaljéschool wordt in het plan geïntegreerd.”
Goede ervaringen met de bouw van appartementen deed Kelderman Bouw niet lang geleden op bij het Concordia-terrein, waar het bouwbedrijf tweeëndertig appartementen realiseerde. ,,Los van het feit dat er veel appartementen te koop staan, denken we met een plan te komen dat gaat slagen.”
Voor de leerlingen en leerkrachten van de Cavaljéschool is het nog even onzeker wanneer zij een nieuw onderkomen krijgen. Als de bouw start worden de lessen, volgens Hanneke Groen van het CNS, tijdelijk gegeven in het voormalige gebouw van Het Streek aan de Amsterdamseweg.

error: Deze inhoud is beschermd