‘Natuurgebied als onze achtertuin’

Geplaatst op 12 dec, 2019 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

‘Ons vorige huis had een behoorlijk grote tuin, maar het werd wat bewerkelijk om dat allemaal bij te houden. Nu hebben we een prachtig natuurgebied als onze ‘achtertuin’. Vanaf ons balkon hebben we er een mooi uitzicht op.’ 

Dat zeggen Ton en Betty Kersloot. Zij mochten vorige week de sleutel in ontvangst nemen van hun gloednieuwe appartement op het terrein van de voormalige Simon Stevin Kazerne. Het echtpaar heeft de beschikking over een driekamerappartement in dit stijlvolle gebouw, dat bestaat uit in totaal dertig energiezuinige appartementen.

Het echtpaar viel eind 2017 direct voor dit project dat de naam BloemKwartier kreeg. ’We komen uit Dronten, maar onze kinderen wonen in deze omgeving. In oktober 2017 zagen we de tekeningen en waren we direct enthousiast. De nabijheid van de natuur, maar ook de speelsheid van het gebouw spraken ons direct aan. Dit is echt wat anders dan die ‘stijve blokken’ die je vaak ziet’, vertelt Betty Kersloot.

Atrium
Die speelsheid keert ook terug in het appartement van het echtpaar. Schuine daklijnen, houten balken en veel glas kenmerken hun nieuwe onderkomen. Bijzonder is ook het atrium dat het centrale hart vormt van het gebouw.

De komende weken is er nog volop bedrijvigheid in het nieuwe appartementengebouw. De appartementen worden één voor één opgeleverd. ‘Wij zijn erg tevreden over de manier waarop de bouw is verlopen. We hadden een plezierig contact met aannemer Kelderman Bouw uit Ede. Ook de contacten met onze kopersbegeleidster verliepen erg goed. We konden altijd bij haar terecht. Dankzij speciale kijkdagen, die eens in de twee maanden werden georganiseerd, konden we de bouw goed volgen en hebben we onze toekomstige buren alvast leren kennen’, aldus Ton Kersloot.

Inrichting
Nog voor de Kerst hoopt het echtpaar het appartement te kunnen betrekken. Voor aannemer Kelderman Bouw is de oplevering van dit appartementengebouw bijna het slotakkoord van een aantal projecten op het terrein van de voormalige Simon Stevinkazerne. Directeur Kees Blotenburg van Kelderman Bouw: ‘Wij zijn in 2016 geselecteerd om honderd woningen en appartementen te realiseren. Daarbij speelde het ontwerp van de woningen, maar ook de inrichting van het gehele gebied een belangrijke rol. Er is een prachtig stukje Ede gerealiseerd. We zijn trots dat we hieraan een bijdrage hebben mogen leveren.’

error: Deze inhoud is beschermd