Nieuwbouwproject Cavaljéterrein Ede heet ‘Hooghe Hoed’ – Ede Stad

Geplaatst op 16 okt, 2012 in Vastgoed Ontwikkeling | Geen reacties
EDE – De precieze plannen voor de nieuwbouw op het terrein van de Cavaljéschool zijn nog niet bekend, maar het project heeft al wel een naam: Hooghe Hoed. Projectontwikkelaar Kelderman Vastgoed Ontwikkeling legt zo met een knipoog een link naar de oprichter van de Cavaljéschool die deftige op maat gemaakte dameshoeden verkocht.

De projectontwikkelaar heeft een huisstijl en een website (www.hooghehoed.nl) laten maken waarop de nieuwe naam al prijkt. ,,We verwijzen met deze naam naar de historie”, verduidelijkt directeur Hans Koopman van Kelderman. ,,De heer Cavaljé, die in 1890 de Cavaljéschool oprichtte, was een welgestelde zakenman in deftige op maat gemaakte dameshoeden. Hij vestigde zich in 1876 in Ede, was een warm voorstander van het christelijk onderwijs en schonk onder meer de grond waarop de school nu staat.” Koopman vindt het belangrijk dat de naam van het project een relatie heeft met de locatie. ,,De herinnering aan de geschiedenis wordt op deze manier levend gehouden.” 

Directeur Herman Kattemölle van de Cavaljéschool is opgetogen over de nieuwe naam die de verbinding legt met zijn school die straks op deze plek wordt herbouwd. ,,Fantastisch! Ik vind het goed dat de geschiedenis klopt. Bovendien is een hoge hoed chique en dat past ook bij de uitstraling die het gebouw straks gaat krijgen”, stelt de directeur. De naam blijkt prima aan te sluiten op een slotthema dat Kattemölle, die gepassioneerd theatermaker is, al had bedacht. ,,Nog voordat ik de naam van het project had gehoord, had ik al bedacht om vlak voordat wij ons huidige gebouw verlaten het thema ‘hoed’ centraal te stellen. Dus dat past heel mooi. Het is ook een fantastisch thema waar de kinderen veel mee kunnen.”

Hans Koopman verwacht binnen enkele weken meer duidelijkheid te kunnen geven over de precieze invulling van het project ‘Hooghe Hoed’. Zeker is wel dat boven de Cavaljéschool appartementen komen die naar eigen wens kunnen worden ingedeeld en waarbij individuele wensen en maatwerk centraal staan. Wie op de hoogte wil blijven van de mogelijkheden kan zich aanmelden via de website www.hooghehoed.nl of contact opnemen met Hans Koopman of Theona Zeeuwe van Kelderman Vastgoed Ontwikkeling: tel. 0318-519073. 

error: Deze inhoud is beschermd