Nieuwe opslagruimte voor DOS dankzij steun bedrijven

Geplaatst op 17 sep, 2014 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

Sportvereniging DOS Bennekom

Sportvereniging DOS in Bennekom krijgt bij gymzaal De Soetendaal de beschikking over een extra opslagruimte van zestig vierkante meter om haar kostbare toestellen veilig op te slaan. De bouw komt tot stand dankzij de medewerking van de Edese bedrijven Bouwkundig Teken- en Adviesbureau Ruijs, Installatiebedrijf Dekker en aannemer Kelderman Bouw.

De vereniging uit Bennekom, die zo’n 450 leden telt, kampte met ruimtetekort om de toestellen goed op te slaan. ‘Ze stonden in een te krappe zaal die ook nog eens voor iedereen toegankelijk was. Daardoor waren de kostbare toestellen – een brug kost bijvoorbeeld 4.500 euro – soms al heel snel beschadigd. We kregen er af en toe echt tranen van in onze ogen’, vertelt voorzitter Gerard de Nooij. 

Een oplossing leek lange tijd ver weg. DOS huurt de locatie van de gemeente

 Ede, die geen budget kon vrijmaken voor extra opslagruimte. De vereniging zelf heeft wel wat eigen vermogen, maar investeert dat liever in nieuwe materialen dan in een opslag. Dus ging het op zoek naar bedrijven die steun wilden leveren. Binnen de vereniging bleken Bouwkundig Teken en Adviesbureau Ruijs en Installatiebedrijf Dekker bereid te zijn om een helpende hand toe te steken. De aannemer Kelderman Bouw werd gevonden op de Beursvloer Ede. Dit is een ontmoetingsmogelijkheid voor bedrijven, onderwijsinstellingen, gemeente, serviceclubs en maatschappelijke organisaties met als doel om elkaar te helpen. ’Wij kwamen in contact met directeur Pascal Arts van Kelderman Bouw. In het kader van maatschappelijke betrokkenheid wilde Kelderman ons bijstaan bij deze klus.’

En dus wordt er momenteel volop gebouwd bij sporthal De Soetendael. De buitenmuur is inmiddels al doorgebroken, zodat de berging van binnenuit is te bereiken. ‘De berging wordt in de derde week van september opgeleverd. Als het goed is, houden wij dan dankzij de sponsoring van de bedrijven nog geld over om ook nog wat materiaal te kopen. De bouw verloopt tot dusver heel goed. Wij zijn ook blij dat Kelderman de coördinatie voor haar rekening neemt. Wij kunnen straks weer jarenlang vooruit!’, aldus Gerard de Nooij.

error: Deze inhoud is beschermd