Nieuwe skeelercompetitie in Ede – Ede stad

Geplaatst op 24 apr, 2017 in Diversen, Nieuws | Geen reacties

Aanstaande vrijdag 21 april start de Edese IJsvereniging met een nieuwe skeelercompetitie: de Kelderman Inline Cup. Leden van de EIJV doen al jaren mee met regiocompetities of landelijke baan wedstrijden, maar een competitie op de eigen skeelerbaan was er nog niet. En dat terwijl de club een prachtige 400 meter baan heeft. Een eigen competitie is een droom die uitkomt.

Algemeen directeur van Kelderman Bouw en tevens hoofdsponsor van de Edese IJsvereniging, Hans Koopman is er heel erg blij mee: “Voor het Inline-skaten moet je vaak ver reizen, naar Heerenveen of Zwaagwesteinde. Ik vind het geweldig dat we nu de Edese jeugd dicht bij huis, de gelegenheid geven om kennis te maken met de skeelersport. Ik hoop dat er veel kinderen komen, ook kinderen die nog nooit aan een wedstrijd hebben deelgenomen. Het moet echt een gezellige avond worden.”

De competitie bestaat uit vijf wedstrijden waarbij je elke keer 2 a 3 afstanden rijdt. Je kunt aan 1 wedstrijd meedoen of aan alle 5. Meedoen is overigens geheel gratis en voor zowel ervaren als onervaren skeeleraars. Dus ook als je alleen op straat skeelert, kun je meedoen.

Hans is zelf een fanatiek wielrenner en vindt dat dit wel overeenkomsten heeft met het skeeleren: “het skeeleren is een echte competitiesport waarin je met meerdere rijders in de baan rijdt en dan uitmaakt wie de snelste is. Die competitie lijkt wel wat op het wielrennen.”

Sinds 2009 is zijn bedrijf verbonden aan de EIJV: “Wij vinden het belangrijk dat jong en oud kan genieten van de schaats- en skeelersport en dat talenten de mogelijkheid krijgen om hun ambitie in de topsport waar te maken. We zijn een echt familiebedrijf en daar zie ik ook veel van terug bij de EIJV. Het is een hechte club, waar we met weinig mensen heel veel dingen bereiken. We doen mee aan de landelijke competities en strijden daar mee om de medailles met toptalenten als Marit van Beijnum en Isa Leroy. Maar tegelijkertijd organiseren we ook toertochten zoals de Veluwe Vallei Skeelertocht  en is onze baan open voor recreanten als er natuurijs ligt. Met de organisatie van de Kelderman Inline Cup bieden we jongeren de kans om kennis te maken met de skeelersport.”

De Kelderman Inline Cup wordt gehouden op vrijdag 21 april, vrijdag 19 mei, vrijdag 16 juni, dinsdag 22 augustus (Heideweek) en de finale is op vrijdag 15 september 2017. Meedoen is gratis. De competitie is bedoeld voor jeugd van 4 tot en met 20 jaar. Geef je snel op via: www.eijv.nl. Vragen? Mail ons: keldermancup@eijv.nl.