Startersappartementen aan de Reehorsterweg

Voor starters op de krappe Edese woningmarkt is er hoopgevend nieuws. Aan de Reehorsterweg in Ede komt een duurzaam appartementengebouw met 20 vriendelijk geprijsde koopappartementen. Initiatiefnemer Kelderman Groep uit Ede hoopt aan het einde van het 1e kwartaal 2021 te starten met de bouw van project Het Veemhuis.

Kelderman Groep kocht 2 jaar geleden het oude schoolgebouw aan de Reehorsterweg. De aannemer kwam tot de conclusie dat transformatie van het gebouw niet haalbaar bleek en ontwikkelde een plan voor startersappartementen. Het plan sluit aan op de metamorfose die dit stukje Ede de afgelopen jaren heeft ondergaan: van industriële omgeving waar markante bedrijven als Rippen, Bruil en Elverding & Kruijff ooit gevestigd waren tot een plek waar wonen, onderwijs en werken samensmelten.

Buurt
‘Omdat we het belangrijk vinden dat de buurt ook achter de plannen staat, hebben we in deze coronatijd geprobeerd om de omwonenden zo veel mogelijk mee te nemen bij de ontwikkeling. Fysieke bijeenkomsten waren lastig, daarom hebben we een film laten maken waarin we de plannen hebben gedeeld, zodat de buurt zich een beeld kon vormen’, vertelt Hans Koopman, algemeen directeur van Kelderman Groep. ‘De gemeente Ede heeft zich actief opgesteld om deze ontwikkeling mogelijk te maken. Betaalbare huisvesting voor starters is een speerpunt in de gemeente en daar speelt deze ontwikkeling op in.’

Zonnepanelen
De architect van het nieuwe gebouw, Egbert van Dijk uit Duiven, heeft bij het ontwerp rekening gehouden met het huidige straatbeeld. De schaal, het materiaalgebruik en de kleurstelling zijn daarbij zorgvuldig gekozen. Bijzonder aan het gebouw is dat het elektrisch wordt verwarmd in combinatie met bijna 300 zonnepanelen op het dak van het gebouw en de bijbehorende carports. Hierdoor worden de energielasten enorm beperkt.

De appartementen worden straks compleet opgeleverd, inclusief keukeninrichting, wand- en vloerafwerking. Uniek is dat de toekomstige bewoners na de koop van hun appartement de beschikking krijgen over een woonconfigurator waarmee ze hun appartement al helemaal op maat kunnen inrichten. ‘De kopers kunnen dan bijvoorbeeld de kleur van de keuken, wand en vloeren aanpassen, zodat zij op hun scherm al precies zien hoe hun toekomstige huis eruit ziet’, vertelt Koopman. Het plan Het Veemhuis komt binnenkort in de verkoop. Geïnteresseerden kunnen zich melden bij Domicilie makelaars: 0318 – 69 35 02.

Meer nieuws

Nieuwbouw

Het Veemhuis | 20 startersappartementen in Ede

20 stoere startersappartementen in het Veemhuis: een eigentijds nieuwbouwplan aan de Reehorsterweg.

Lees meer