Officieel startsein ’t Hoefje – Edese Post

Geplaatst op 13 okt, 2014 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

't Hoefje Lunteren

LUNTEREN – Het officiële startsein is dinsdag gegeven voor de bouw van tien unieke woningen in de nieuwbouwwijk ’t Hoefje in Lunteren. Bewoners en een aantal andere betrokkenen legden symbolisch een vloerplaat om de start van de bouw te markeren.

De tien woningen die verrijzen aan de Westzoom vormen een bijzonder project. Particulieren hebben de handen ineen geslagen om hun woningen zelf te ontwikkelen. De bouw van deze woningen in eigen beheer valt onder de noemer Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Bij deze manier van ontwikkelen, kopen particulieren gezamenlijk de grond aan en ontwerpen zij vervolgens hun eigen bouwplan. In Lunteren gaat het om een zeer enthousiaste groep kopers die graag naar eigen inzicht hun woning bouwen. Zij worden daarin bijgestaan door Jos Bruggeman Bouwkundig Adviesbureau uit Apeldoorn.

Plechtigheid

Tijdens de officiële plechtigheid toonden Jos Boon, voorzitter van CPO ’t Hoefje, Wethoudster Willemien Vreugdenhil, en Pascal Arts, directeur van Kelderman Bouw zich opgetogen over dit unieke bouwproject. Arts benadrukte dat het een intensief traject is, maar dat de samenwerking erg goed is. De woningen moeten medio 2015 gereed zijn.

error: Deze inhoud is beschermd