Parkzicht prachtig slotakkoord van wijk Buurtstede

Geplaatst op 2 nov, 2018 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

De wijk Buurtstede in Veenendaal-Oost is voltooid. Het laatste project -Parkzicht-, dat bestaat uit twintig woningen, is afgelopen week opgeleverd door aannemer Kelderman Bouw uit Ede. Daarmee is dit deel van Veenendaal-Oost, bestaande uit circa 1250 woningen, een feit.

Parkzicht, ontwikkeld door Opus projecten uit Veenendaal, bestaat uit twintig woningen, op steenworp afstand van het Ontmoetingshuis en het Kloppend Harthuis. Alle nieuwe bewoners zijn momenteel nog druk met de inrichting van het huis. Busjes van verhuizers, keukenbedrijven en vloerenleggers rijden af en aan.

Muzikanten
Ook in de woning van Maaike van Saane en Thieme Wels is het een drukte van belang. Vrienden en familie ontfermen zich over de wanden die nog moeten worden voorzien van de eindafwerking en andere klussen. Maar het jonge stel maakt graag even tijd vrij om hun XL-eindwoning te laten zien. ‘Het huis is op de groei gekocht’, vertelt Thieme als hij het huis met de vier slaapkamers en een riante zolderverdieping laat zien. Maar ook nu is er voor iedere kamer een invulling. De twee zijn fervente muzikanten en kunnen volop ruimte gebruiken voor hun instrumenten.
Dat Maaike en Thieme in Parkzicht belandden, was min of meer toeval, zo vertellen ze in een slaapkamer die tijdelijk is omgetoverd tot kantine voor de bevriende klussers.
‘Ik werk in Ede, Maaike in Utrecht. Dus zochten we een huis in het midden. We zijn eerst naar bestaande woningen gaan kijken, maar uiteindelijk viel ons oog op deze nieuwbouwwoning. Deze was opnieuw in de verkoop gekomen. We hebben er een weekend over nagedacht en toen de knoop doorgehakt. We waren uit dit project de laatsten die kochten -de fundering van ons huis lag er al-, maar kregen als eersten de sleutel’, vertelt Thieme.

Gladjes
De kersverse bezitters van het nieuwbouwhuis zijn erg te spreken over de manier waarop de bouw verliep. ‘Ondanks dat we laat kochten, waren er nog volop mogelijkheden om onze woning naar onze smaak aan te passen. We hadden een fijn contact met de kopersbegeleider en de oplevering verliep ook gladjes’, aldus Maaike. Het resultaat stemt dan ook tot volle tevredenheid.
‘Natuurlijk is het altijd lastig om van een tekening te kopen. Maar het is zo geworden als we het ons hadden voorgesteld, echt heel ruim en met leuke details. De plek in dit deel van de wijk is ook prima, zeker als straks het winkelcentrum klaar is.’ Om in muziektermen te blijven; voor Thieme en Maaike vormt Parkzicht een prachtig slotakkoord van de nieuwe wijk Buurtstede.

Algemeen directeur Hans Koopman van Kelderman Groep is blij met de woorden van Thieme en Maaike. ‘Ook wat ons betreft is dit een mooie afronding van Buurtstede waar we veel woningen hebben gerealiseerd. Ondertussen zijn we ook in andere delen van Veenendaal-Oost hard bezig om mooie projecten te realiseren waarbij we streven naar maximale keuzevrijheid en kwaliteit. Het is ons uitgangspunt op woningen op te leveren zonder opleverpunten.’