Projectleider en uitvoerder Marcel Heddema had onlangs het genoegen om project Parkzicht, bestaande uit 20 woningen, te mogen opleveren. De oplevering van dit project vormde het sluitstuk van het woongebied Buurtstede in Veenendaal-Oost.

Als basis voor dit project werd het ‘Ei van Kelderman’ genomen. In opdracht van de OPUS projecten uit Veenendaal werd dit project in bouwteam met Kelderman opgepakt. Ook aan  duurzaamheid werd ruimschoots aandacht besteed. Zo zijn deze woningen aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO, dit systeem zorgt zo wel in de zomer als in de winter een aangenaam binnenklimaat. Een toepassing die zowel de koper, de energiekosten als het klimaat ten goed komt.

Kopers aan het woord…
Maaike van Saane en Thieme Wels maken graag even tijd vrij om hun XL-eindwoning te laten zien. ‘Het huis is op de groei gekocht’, vertelt Thieme als hij het huis met de vier slaapkamers en een riante zolderverdieping laat zien. Maar ook nu is er voor iedere kamer een invulling. De twee zijn fervente muzikanten en kunnen volop ruimte gebruiken voor hun instrumenten.

Dat Maaike en Thieme in Parkzicht belandden, was min of meer toeval, zo vertellen ze in een slaapkamer die tijdelijk is omgetoverd tot kantine voor de bevriende klussers. ‘Ik werk in Ede, Maaike in Utrecht. Dus zochten we een huis in het midden. We zijn eerst naar bestaande woningen gaan kijken, maar uiteindelijk viel ons oog op deze nieuwbouwwoning. Deze was opnieuw in de verkoop gekomen. We hebben er een weekend over nagedacht en toen de knoop doorgehakt. We waren uit dit project de laatsten die kochten -de fundering van ons huis lag er al, maar kregen als eersten de sleutel’, vertelt Thieme.

Gladjes
De kersverse bezitters van het nieuwbouwhuis zijn erg te spreken over de manier waarop de bouw verliep. ‘Ondanks dat we laat kochten, waren er nog volop mogelijkheden om onze woning naar onze smaak aan te passen. We hadden een fijn contact met de kopersbegeleider en de oplevering verliep ook gladjes’, aldus Maaike. Het resultaat stemt dan ook tot volle tevredenheid. ‘Natuurlijk is het altijd lastig om van een tekening te kopen. Maar het is zo geworden als we het ons hadden voorgesteld, echt heel ruim en met leuke details. De plek in dit deel van de wijk is ook prima, zeker als straks het winkelcentrum klaar is.’ Om in muziektermen te blijven; voor Thieme en Maaike vormt Parkzicht een prachtig slotakkoord van de nieuwe wijk Buurtstede.

Algemeen directeur Hans Koopman van Kelderman Groep is blij met de woorden van Thieme en Maaike. ‘Ook wat ons betreft is dit een mooie afronding van Buurtstede waar we veel woningen hebben gerealiseerd. Ondertussen zijn we ook in andere delen van Veenendaal-Oost hard bezig om mooie projecten te realiseren, waarbij we streven naar maximale keuzevrijheid en kwaliteit. Het is ons uitgangspunt op woningen op te leveren zonder opleverpunten.’