Samen bouw met wooncollectief Vredehorst | Ede

Kelderman werkt samen met wooncollectief Vredehorst aan de bouw van een uniek stukje Ede. Vredehorst is een initiatief dat valt onder het Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO). Aan de Goudenstein, op de plek waar voorheen een basisschool was gevestigd, moet een mix van woningen komen voor dit wooncollectief.

Projectdetails
Locatie Ede
Status In voorbereiding
Geüpdatet 20 januari 2022

CPO Vredehorst

De missie van CPO Vredehorst is ‘Samen het leven delen in de buurt’. Voor ogen staat een wooncollectief dat bestaat uit een samenstelling van Edese bewoners. Iedere bewoner is vanuit zijn eigen woning betrokken in de woongemeenschap. De bewoners zetten zich voor en met elkaar in voor zowel de mensen binnen de gemeenschap als in de omliggende wijk.

Het geheel van de woongemeenschap dient zo opgezet te worden dat het naar buiten toe een open en uitnodigend karakter heeft. Belangrijk in het plan is dat er veel ruimte voor ontmoeting is. Een ontmoetingsruimte, royale buitenruimtes en veel groen mogen dan ook niet ontbreken.

Momenteel wordt een stedenbouwkundig plan ontwikkeld door Buro Hofsteden uit Arnhem. Er komen zowel koop- als (sociale) huurwoningen. Kelderman ontwikkelt én bouwt het plan in nauwe samenspraak met het wooncollectief en de gemeente Ede; de architectuur is in handen van Zaak van NN uit Apeldoorn.

Vredehorst logo
shutterstock

Aan dit project werken mee:

Website Vredehorst
Architect Zaak van NN