Nieuwbouw 20 woningen Wooneiland F – Veenendaal

Kelderman Bouw heeft in opdracht van de Veenendaalse Woningstichting 20 duurzame en extra energiezuinige sociale huurwoningen ontwikkeld. Kelderman Bouw tekent eveneens voor de realisatie van de woningen. Dit project verrijst in het volop in ontwikkeling zijnde Veenendaal-Oost.

Status project: in uitvoering

In één van deelgebieden van Veenendaal-Oost is Wooneiland F onderdeel van de Veenderij. Deze wijk kenmerkt zich door veel water en eigentijdse architectuur. De woningen zijn centraal gelegen, nabij het centrum en het natuurgebied ‘De Groene Grens’.

De woningen zijn in nauwe samenwerking met de Veenendaalse Woningstichting ontwikkeld. Het prachtige ontwerp komt uit handen van LSWA Architecten uit Oirschot. De woningen worden gebouwd onder het zogenaamde BENG-label. Duurzaamheid vormde het vertrekpunt voor dit plan. De woningen zijn aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden. Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. 

Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen. De energiezuinige bouw van de woningen zorgt voor een verbeterd wooncomfort en luchtkwaliteit voor de toekomstige bewoners als ook lagere energielasten. De woningen worden turnkey opgeleverd inclusief keuken en badkamer.

De bouw start in het eerste kwartaal van 2019.

 

 

 

 

 

 

Actuele foto’s maart 2019

015A3433 1920x1080 (Custom).jpg
015A3438 1920x1080 (Custom).jpg
015A3439 1920x1080 (Custom).jpg
015A3440-Pano 1920x1080 (Custom).jpg

 

error: Deze inhoud is beschermd