De Acht op Enka – Ede

Kelderman Vastgoed Ontwikkeling heeft een plan ontwikkeld voor de bouw van 8 landhuizen op het Enka-terrein in Ede. Een unieke, groene locatie, pal aan de bosrand met het centrum van Ede en alle voorzieningen binnen handbereik.

Status project: in voorbereiding

Wonen op één van de mooiste locaties van Ede met het Horabos als achtertuin!

Unieke locatie
OP ENKA is gesitueerd op een historische locatie, vlakbij het centrum van Ede, tegen de rand van de Veluwe. Een bijzondere wijk, waar de rijke historie dagelijks voelbaar is. De architectuur ontleent haar inspiratie enerzijds aan het landelijke dorpse wonen, anderzijds zijn de kenmerken van de oude gebouwen zichtbaar. Samen vormen ze een schitterende compilatie. De wijk is op te delen in vier verschillende woonbuurten, allemaal met hun eigen sfeer en smaak.  De woningen in De Bosrand liggen praktisch in het bos. Hier zijn dus ook de luxe landhuizen van De Acht Op Enka gesitueerd.

Architectuur
De woningen zijn gelegen op royale percelen, aan weerszijden van De Oversteek. Dit is een brede laan met in het midden een groen hofje en talrijke bomen, die de straat een rijke uitstraling geven. Bij het ontwerp van de landhuizen van De Acht Op Enka heeft de architect zich laten inspireren door de bijzondere architectuur van Willem Dudok.  Na de bouw van het Raadhuis in Hilversum werd Dudok wereldwijd erkend als één van de meest toonaangevende architecten van Europa.  In de landhuizen van De Acht Op Enka ziet u de stijl van Dudok terug in de ruimtelijkheid, zowel binnen als buiten, de bijzondere detaillering, de toepassing van hoogwaardige materialen en de karakteristieke belijning.  Kijk bijvoorbeeld naar de bijzondere dakvorm, de grote overstekken en de markante hoogteverschillen. Zo is de entree van de woningen extra bijzonder dankzij de opvallende vide, die vanaf de begane grond een vrij zicht op de eerste verdieping biedt. 

Duurzaam wonen
De landhuizen in De Acht Op Enka zijn klaar voor de toekomst. Passend bij de groene omgeving van het plan zijn de woningen duurzaam, energiezuinig – EPC = 0 – én all-electric. De woningen worden namelijk aangesloten op het groene warmtenet van de gemeente Ede. Dit warmtenet, ook wel bio-warmte genoemd, is een milieuvriendelijk maar ook schoon en veilig alternatief voor de (traditionele) cv-installatie. Behalve deze voordelen biedt bio-warmte extra wooncomfort. Bij het opendraaien van de radiator is er direct warmte beschikbaar.

Woonwensen
Het uitgekiende ontwerp van de landhuizen biedt in basis een bijzonder riante woning. Zo is iedere woning standaard voorzien van onder andere een ruime garage, een royale woonkamer en eetkeuken met erker op de begane grond en een master bedroom met privé badkamer op de eerste verdieping.  Iedere koper heeft de kans om de woning naar eigen smaak in te vullen door de vele indelingsvarianten en uitbreidingsopties. Denk bijvoorbeeld aan slapen en baden op de begane grond, of een uitbreiding met een studeerkamer. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Meer informatie over dit unieke plan?
Bezoek onze projectwebsite

 

Artist impressions

error: Deze inhoud is beschermd