Nieuw- en verbouw De Schuilplaats – Ede

De Evangelische Gemeente De Schuilplaats heeft in het voormalige Groenhorst College aan de Otterloseweg in Ede een nieuw onderkomen gerealiseerd.

Status project: opgeleverd 2008

Kelderman Bouw is als bouwteampartner gevraagd de plannen voor de nieuw- en verbouw uit te werken en de benodigde vergunningen aan te vragen. De bouw werd gestart in het najaar van 2007 en werd gefaseerd uitgevoerd. Een deel van het bestaande gebouw bleef gehandhaafd en werd opnieuw ingericht. Een derde van het gebouw werd gesloopt, om ruimte te maken voor een nieuwe kerkzaal die plaats kan bieden aan 1200 bezoekers. Het ontwerp van deze kerkzaal is van Architectenbureau Geesink Weusten te Arnhem en werd volledig geïntegreerd in het bestaande gebouw.
De architecten kozen voor een ingetogen materiaalgebruik. Het gebouw aan de Otterloseweg ligt aan de ‘toegangspoort’ van Ede, komende vanuit het Noorden en het Oosten. Daarom moest de nieuwe kerkzaal een blikvanger worden op deze markante hoek. Dat is goed gelukt! De grote glaspui op de hoek gaat ’s avonds fungeren als een soort lantaarn en overdag wordt juist het interieur prachtig verlicht door het daglicht van buiten.

Artist Impressions en opleverfoto’s

14 (Custom).JPG
13 (Custom).JPG
12 (Custom).jpg
11 (Custom).jpg
10 (Custom).jpg
09 (Custom).jpg
07 (Custom).jpg
06 (Custom).jpg
05 (Custom).jpg
04 (Custom).jpg
03 (Custom).jpg
01 (Custom).jpg
1278 scan 1 (Custom).jpg
error: Deze inhoud is beschermd