Nieuwbouw 16 appartementen Het Groene Hart – Lunteren

Tussen de Van Limburg van Stirumstraat en de Van der Duyn van Maasdamstraat in Lunteren heeft Kelderman Bouw de bouw van een appartementencomplex voor Molukse senioren gerealiseerd. De ontwikkeling en realisatie van dit plan was in handen van Woonstede, de woningtoewijzing van de sociale huurappartementen was in handen van het Molukse platform. Bartels Ingenieurs voor Bouw en Infra hiels zich bezig met de constructie en Valk Technisch Adviesbureau adviseert op het gebied van de installaties.

Status project: opgeleverd 2012

Noemenswaardig aan dit project is dat het ontwerp afkomstig is van Remy Matulessy, een Molukse architect. Hij heeft het gehele project afgestemd op de sociale behoefte en cultuur van de Molukkers.

Het complex, bestaande uit 16 driekamerappartementen verdeeld over twee bouwlagen, werd gebouwd in een atriumvorm en is naast de Molukse kerk gesitueerd. Op deze manier wil Woonstede bijdragen om Molukse senioren de kans te geven om in hun eigen omgeving te blijven wonen. De appartementen worden compleet met badkamer en toilet opgeleverd.

Uniek aan dit project is dat het complex één van de eerste gebouwen in Nederland is die voorzien is van een nevel-mist-installatie. Dit systeem wordt gebruikt ter voorkoming en beperking van brand en voldoet hiermee uiteraard aan de strenge veiligheidsnormen die worden gesteld.

Het Groene Hart werd in 2012 genomineerd voor de FSC Keten Award.

Opleverfoto’s & artist impressions

DSC00441 (Large) (Custom).JPG
DSC00446 (Large) (Custom).JPG
DSC00462 (Large) (Custom).JPG
DSC00425 (Large) (Custom).JPG
DSC00426 (Large) (Custom).JPG
DSC00431 (Large) (Custom).JPG
DSC00437 (Large) (Custom).JPG
DSC00467 (Large) (Custom).JPG
DSC00424 (Large) (Custom).JPG
01 GHL.JPG
00 GHL.JPG