Nieuwbouw 75 woningen Archipel – Veenendaal

Op een locatie in Veenendaal-Oost, wat nu nog als weiland dient, wordt straks een prachtig nieuw plan gerealiseerd. Kelderman Bouw zal in opdracht van LATEI uit Amersfoort 75 luxe riante woningen realiseren die allen gelegen zijn aan of bij het water. Het stijlvolle ontwerp is uit handen van SVP Architectuur uit Amersfoort.

Status project: fase 1 en 2: in verkoop en in voorbereiding

Kelderman Bouw is als bouwteampartner betrokken bij de ontwikkeling en realisatie van dit project en had de inspirerende uitdaging om het plan technisch en financieel haalbaar te maken. Een bijzonder element aan deze ontwikkeling is dat LATEI het plan in samenwerking met de toekomstige bewoners heeft ontwikkeld door middel van workshops. Zij vormen volgens LATEI het ijkpunt voor kwaliteit en dit draagt bij aan een optimale leefomgeving. Als dank en beloning voor de input kregen de workshopdeelnemers  voorrang bij de inschrijving van dit project.

Kenmerkend is de diversiteit aan stijlen waardoor iedere woning een unieke uitstraling krijgt en er een gemêleerde woonomgeving wordt gecreëerd.

Het project wordt opgedeeld in twee fases; fase 1 bestaat uit 39 woningen en fase twee uit 36 woningen.

De woningen worden gasloos gebouwd en aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden. Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen.

Meer informatie:

 

 

 

Verkopend makelaars:

 

 

 

 

 

Artist Impressions:

error: Deze inhoud is beschermd