Nieuwbouw kapschuur Edese Golf Club – Arnhem

In opdracht van de Edese Golf Club te Arnhem heeft Kelderman een kapschuur gerealiseerd.

Status project: opgeleverd 2008

De kapschuur biedt ruimte voor de stalling van tuinonderhoudapparatuur en golfcars. Daarnaast is een werkplaats en een kleed- en kantoorruimte in de kapschuur opgenomen.

Het ontwerp van de schuur doet denken aan traditionele kapschuren, zoals in deze streek nog worden aangetroffen. De schuren werden vroeger vaak bij boerderijen gebouwd en hadden een asymmetrische kapvorm en een golfplaten dak. Door de traditionele opzet zal de nieuwe schuur zich op natuurlijke wijze voegen in het bosrijke landschap rondom Papendal. Op het terrein is een spuitplaats gemaakt voor het schoonmaken van het materieel.

Om te voldoen aan de gestelde eisen ten aanzien van schoon afvoeren van het spoelwater, werden de vloeren van de spuitplaats en garage vloeistofdicht afgewerkt. Het afval werd via zandvangers en een olieafscheider verantwoord afgevoerd op de riolering.

Het ontwerp is van Geesink Weusten Architecten te Arnhem.

Opleverfoto’s

04 (Custom).jpg
03 (Custom).jpg
02 (Custom).jpg
01 (Custom).jpg