Nieuwbouw woonzorgcentrum Smachtenburg Harskamp

Het huidige centrum van Opella aan de Tepelenburgweg in Harskamp was verouderd en voor nieuwbouw was daar te weinig ruimte. Daarom heeft Kelderman Vastgoed Ontwikkeling in opdracht van Opella en Woonstede een woonzorgcentrum op turnkey-basis ontwikkeld voor de eerste nieuwe uitbreidingswijk Smachtenburg in Harskamp.

Status project: opgeleverd 2015

Het gebied Smachtenburg is in 2008 door de raad van de gemeente Ede aangewezen als zone voor wonen en woonzorg. De gemeenteraad heeft aangegeven dat zij het belangrijk vinden dat het plan wordt omgeven door een landelijke structuur, groen en een dorps karakter. De onder architectuur ontwikkelde zone bestaat op de begane grond uit een zorgcentrum waarin 3 groepswoningen voor dementerende bejaarden en een wijkservicecentrum zijn voorzien.

Daarboven worden 10 appartementen gerealiseerd voor senioren met een beperkte zorgvraag. Daarnaast worden op de locatie ook nog 16 grondgebonden woningen gebouwd. In het verlengde van de appartementen zijn deze woningen eveneens geschikt voor mensen met een zorgvraag.

Het servicecentrum zal zowel gaan fungeren als ontmoetingsplek voor de bewoners uit het plan, als mensen uit Harskamp. Woonstede draagt zorg voor de verhuur van de grondgebonden woningen en de appartementen. Opella levert de zorg en ondersteuning op maat; intramuraal bij groepswoningen en extramuraal bij de woningen en appartementen.

Artist impressions en opleverfoto’s

IMG_7186 Smachtenburg (Custom).jpg
IMG_7183 Smachtenburg (Custom).jpg
IMG_7182 Smachtenburg (Custom).jpg
IMG_7180 Smachtenburg (Custom).jpg
IMG_6994 Smachtenburgerhof Harskamp (Custom).jpg
IMG_6995 Smachtenburgerhof Harskamp (Custom).jpg
IMG_6991 Smachtenburgerhof Harskamp (Custom).jpg
Impressie 8 (Custom).jpg
zijaanzicht Smachtenburg tbv website (Custom).jpg
Impressie 6 Smachtenburg (Custom).jpg
Impressie 4 Smachtenburg (Custom).jpg
Impressie 3 Smachtenburg (Custom).jpg

error: Deze inhoud is beschermd