Skeelerronde Otterlo valt in het water

Geplaatst op 22 jul, 2019 in Nieuws | Geen reacties

OTTERLO Piet Paulusma had het Otterlose skeeler comité nog verzekerd dat de skeelerwedstrijden door konden gaan. Het zou droog blijven. Maar na vijftien ronden in de vrouwenwedstrijd nam de hoofdscheidsrechter de enige juiste beslissing: stoppen.

Eip Janssen
De regen viel met bakken uit de lucht. Ook naderde een onweersfront.
,,Er was geen discussie dat dit de enig juiste beslissing was. Nooit eerder in de lange (33-jarige) geschiedenis van de Otterlose skeelerronde werd er eerder wegens weersomstandigheden gestopt”, aldus Rob Hummelen.

Het uithangbord van de Otterlose skeelerronde zag daarna dat de mannenwedstrijd eveneens in het water viel. Skeelertoppers als Crispijn Ariëns en Ingmar Berga vonden het parcours met de nodige klinkers te gevaarlijk.

De vrouwenwedstrijd waaraan slechts achttien vrouwen (waaronder de Canadese vrouwen Ivanie Blondin en Valerie Maltais) deelnamen werd na de voortijdige beëindiging gewonnen door Berber Vonk (foto 8) uit Appelscha.

SPORT AWARD
Na afloop van de verregende drieëndertigste Otterlose skeelerronde werd tot haar eigen verrassing de Bennekomse Marit van Beijnum in het zonnetje gezet. Zij kreeg uit handen van wethouder Peter de Pater een Sport Award uitgereikt.
,,Je sportprestaties zijn het afgelopen jaar indrukwekkend”, aldus de wethouder.

De Sport Award is een initiatief van Sportforum Ede, Sportservice Ede en de gemeente Ede en in het leven geroepen om een bijzondere prestatie op sportgebied te belonen met een Award. De prijs is een oorkonde en een beeldje met als titel ‘De Overwinning’.

,,Ik wist echt nergens van. Mijn ouders waren wel ingelicht maar hadden het voor mij verzwegen”, lachte de achttienjarige Bennekomse.

In het juryrapport stond onder meer het volgende: De jury is onder de indruk van de prestaties van Marit van Beijnum het afgelopen jaar. Op haar elfde is zij begonnen met inlineskaten en is haar passie voor deze sport ontstaan.
Ze is toen lid geworden van de Edese IJsvereniging (EIJV) en binnen de vereniging heeft ze zich, onder leiding van ervaren en gedreven trainers, verder weten te ontwikkelen. Naast de passie voor inlineskaten, is door de Edese IJsvereniging ook het schaatsen in beeld gekomen. Inmiddels combineert Marit beide sporten, in de zomermaanden inlineskaten en in de wintermaanden schaatsen.

Op de website van Marit staat: ‘Mijn sport is mijn passie en ik doe er alles voor mijn ultieme droom te bereiken’. Deze droom is deelnemen aan de Olympische Winterspelen in 2022 in Beijing (China). Afgelopen jaar heeft Marit hiervoor de eerste stap al gezet. Ze werd geselecteerd voor de Olympische Jeugdspelen in Buenos Aires (Argentinië).

Ze heeft daar als enige Nederlandse meegedaan en in het allround klassement is zij als elfde geëindigd. Naast de deelname aan de Jeugd Olympische Spelen, heeft Marit in 2018 een succesvol jaar gehad.

Om een aantal resultaten op te sommen: 3x goud en 1x zilver op het NK Inlineskaten voor junioren; 2x brons op het EK Inlineskaten voor junioren; Deelname en verschillende top tien klasseringen op het WK Inlineskaten voor junioren; Brons op het NK Supersprint (100m) schaatsen voor junioren.

Marit laat zien dat, ondanks dat zij op latere leeftijd de sport heeft ontdekt, je met hard werken de top kunt bereiken. De passie, het plezier en de tomeloze inzet van Marit tonen aan dat dit slechts het begin is van een topsportcarrière.

De prestaties die Marit in 2018 heeft behaald, tonen aan dat alles aanwezig is voor een vervolgstap in haar topsportcarrière. Deze Sport Award is dan ook een waardering voor de behaalde prestaties het afgelopen, maar ook zeker een erkenning van het sporttalent en een aanmoediging voor de toekomst!

EK Inlineskaten
,,Mooie woorden”, reageert Marit van Beijnum bescheiden.

,,Ik heb deze week nog meer goed nieuws gekregen. ,,De Selectiecommissie Inlineskaten van de KNSB heeft de selectie gemaakt voor deelname aan het EK Inlineskaten in Pamplona, dat wordt gehouden van 25 augustus tot en met 1 september 2019. Ik ben bij de Junioren aangewezen”, gaat Van Beijnum verder.

,,Dat betekent dat ik nog een aantal wedstrijden zal rijden. De trainingsintensiteit zal worden opgeschroefd. Bij het onlangs gehouden WK inlineskaten ging het, behoudens mijn ziekte, goed. De Zuid-Amerikanen waaronder de Columbianen waren een klasse apart. Of ik voor het EK meer kans maak? Zeg nooit nooit. Maar ik zal proberen een medaille in de wacht te slepen. Waar mijn successen aan te danken zijn? Mede aan mijn trainers en mijn inzet. Maar zeker ook en die wil ik graag noemen, Hans Koopman, directeur Kelderman Bouw. Zij bouwen letterlijk en figuurlijk mee om mijn Olympische dromen te realiseren. Daar ben ik de heer Koopman heel dankbaar voor”, besluit de dolgelukkige Marit van Beijnum.

Bron: EdeStad

error: Deze inhoud is beschermd