Startsein bouw Smachtenburg Harskamp – Ede Stad 15 januari 2014

Geplaatst op 15 jan, 2014 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

Bouw Smachtenburg van start!

 

 

Harskamp – Tussen de Smachtenburgweg en de Harskamper Engweg in Harskamp wordt gestart met de bouw van het project Smachtenburg. Er komen 16 eengezinswoningen en een gebouw met 10 appartementen, een wijkservicecentrum en kleinschalige woningen voor 21 mensen met dementie.

Om de start van de bouw te vieren, werd door Opella, Woonstede, Kelderman Vastgoed en de gemeente Ede op donderdag 9 januari het project officieel gestart. In de fundamenten van het gebouw werd een koker gestort met van elke organisatie een herinnering voor de toekomst. Daarna werd een traktatiekraam voor omwonenden geopend. Ook de bewoners van woon- en zorgcentrum de Stolpe, die in de toekomst naar het gebouw verhuizen, genoten van iets lekkers.

O
ndersteuning in de wijk
“We zijn blij dat we ondanks de economische crisis nieuwbouw kunnen realiseren”, zegt Marian Teer, directeur van Woonstede namens de partijen. “Het is een concept waarbij wij zorgen voor goed onderhouden en betaalbare woningen en Opella zorgt voor ondersteuning in de wijk”. Er komt een wijkservicecentrum, dat de uitvalsbasis wordt van de thuiszorg van Opella in Harskamp. “We zien dat de ouderen van vandaag graag kiezen voor zelfstandig wonen in hun eigen buurt, waar nodig met zorg aan huis”, vertelt Kars Hazelaar, bestuurder van Opella. “Onze ervaring is dat mensen die nu nog in een woon- en zorgcentrum wonen een stap naar meer zelfstandigheid wel aandurven. Natuurlijk is goede begeleiding, de juiste zorg en ondersteuning nodig. Daarnaast beschikken we in de nieuwbouw ook over de mogelijkheid om verpleegzorg te bieden in een huiselijke sfeer.”

Uitbreiding woningen Harskamp
Al in 2008 wees de raad van de gemeente Ede Smachtenburg aan als woonzorgzone en als ‘zoekzone voor wonen’. Daarmee werd uitbreiding van het aantal woningen in Harskamp mogelijk. Voor de 90 woningen is de gemeente Ede op dit moment bezig met de plannen. Dit jaar volgt meer informatie over de uitgifte van de grond en het bestemmingsplan. Woonstede neemt 16 eengezinswoningen af van Kelderman Vastgoed en biedt de woningen in het tweede kwartaal van 2014 te huur aan via www.huiswaarts.nu. Een deel van de appartementen verhuurt Woonstede aan klanten van Opella die op dit moment in de Stolpe wonen. De bouw duurt ongeveer een jaar.

error: Deze inhoud is beschermd