Symbolisch start bouw tweede fase Carte Blanche Pionierkwartier

Geplaatst op 30 nov, 2018 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

Op de plek waar ooit de Roosvicee-fabriek stond, gaven Wethouder Engbert Stroobosscher en de toekomstige bewoners van Carte Blanche Pionierkwartier fase 2 donderdag het officiële startsein voor de bouw van hun woning. Zij deden dat door een flesje, waarin een briefje met een persoonlijke boodschap was gestopt, te begraven op de plek waar straks hun woning wordt gebouwd.

Wethouder Engbert Stroobosscher begroef namens de gemeente ook een flesje, maar wilde de inhoud van zijn wens niet verraden. Zeker is wel dat met de totstandkoming van deze unieke woonwijk al een wens voor hem in vervulling gaat. ‘Er is in de gemeente Veenendaal veel vraag naar woningen, dus we hebben de handschoen opgepakt om dit bedrijventerrein te transformeren tot woongebied. Het is mooi om te zien hoe deze wijk nu vorm krijgt en hoe actief toekomstige bewoners zijn om dit gebied in te vullen’, zei hij voorafgaand aan het officiële startsein voor de bouw van de tweede fase. Wellicht worden de boodschappen van alle bewoners en de Gemeente Veenendaal ooit gevonden als het terrein opnieuw een metamorfose ondergaat.

 

 

 

 

 

 

Diversiteit
De naam ‘Carte Blanche Pionierkwartier’ is niet zo maar gekozen. De bewoners konden namelijk hun eigen woning naar eigen inzicht en smaak samenstellen. Aan de hand van een configurator konden zij hun woonwensen doorgeven. Dit zorgt ervoor dat het gevelbeeld heel gevarieerd is en precies wat de kopers willen. Bij de eerste fase van het Pionierkwartier, die al vorm heeft gekregen, is dit al duidelijk zichtbaar. ‘Wij juichen dat erg toe als gemeente. Zeker, het vraagt durf om bijvoorbeeld vanuit welstand de grenzen los te laten, maar ik vind het mooi om te zien dat er diversiteit ontstaat terwijl er toch eenheid is’, aldus Stroobosscher desgevraagd.

Toekomstig bewoonster Ireen Blok, die samen met haar kinderen Josefien en Olivier een woning betrekt in Carte Blanche Pionierkwartier, is eveneens blij met de keuzevrijheid. ’Het is leuk dat er variatie ontstaat en dat je je eigen keuzes kunt maken. Ik wil graag in het huis een jaren ’30-sfeer creëren door middel van een kamer en suite met schuifdeuren. En onze woning wordt ook gasloos, dankzij gebruik van een warmtepomp en zonnepanelen. Het is mooi dat dat allemaal kon’, vertelt Ireen terwijl haar dochter Josefien geconcentreerd het Roosvicee-flesje begraaft.

Positiviteit
Antoni Poot, directeur van LATEI, herkent het enthousiasme van deze koper. ‘Dat zien we telkens wanneer we woningen op deze manier ontwikkelen. Er is veel positiviteit, omdat de kopers echt keuzes kunnen maken en hun woning naar eigen smaak kunnen ontwerpen. We zijn er trots op dat we in samenwerking met aannemer Kelderman Bouw dit concept kunnen aanbieden. Daardoor kopen mensen echt hún huis, met een eigen identiteit, ontstaat er een gevarieerd beeld maar zoals gezegd ook eenheid.’

error: Deze inhoud is beschermd