Tobias tekent zijn huis van de toekomst en wint een iPad Mini!

Geplaatst op 22 jul, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

20160722 Prijsuitreiking BouwInspiratiedag - Kelderman Bouw (kl)

EDE/VEENENDAAL – Tijdens de BouwInspiratiedag op vrijdag 3 juni jl. werden leerlingen door Kelderman Bouw uitgedaagd om hun huis van de toekomst te tekenen. Tobias Kas uit Barneveld heeft deze bijzondere tekenwedstrijd gewonnen en mocht woensdag zijn gloednieuwe iPad Mini in ontvangst nemen.

Hans Koopman en Pascal Arts zijn positief verrast over het beeld dat de leerlingen van het huis van de toekomst hebben. ‘Het ontwerp van de huizen blijft traditioneel, maar wel met allerlei moderne technische snufjes. Zo tekende Tobias een mooie vrijstaande woning met dakterras, voorzien van zonnepanelen, camera’s, een grondwaterpomp en een robot grasmaaier. Het is zo leuk om te zien met wat voor een ideeën de kinderen komen.’ Hoe in de toekomst de apparaten worden aangestuurd? Volgens Tobias kan alles op afstand worden aangestuurd met een smartphone of tablet. Wat er in zijn huis zeker niet mag ontbreken? ‘Hele goeie wifi om films te kijken en natuurlijk te gamen!’

De wedstrijd werd uitgeschreven tijdens de Bouwinspiratiedag in Veenendaal, een initiatief van de afdelingen Zuid-West Veluwe en Veenendaal van Bouwend Nederland en het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt (POA). Ongeveer 600 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 (van alle basisscholen uit de gemeenten Ede, Veenendaal, Wageningen, Rhenen, Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg en Renswoude) maakten op een leuke manier kennis met bouw en techniek.