Veenendaal-oost: veel huis voor weinig geld op een geweldige locatie (Het Nieuwe van Veenendaal)

Geplaatst op 2 jul, 2012 in Vastgoed Ontwikkeling | Geen reacties

“We dachten dat het ver was maar dat bleek helemaal niet zo te zijn.” Heleen Sonnevelt is een van de toekomstige bewoners van een woning in het project De Groene Zoom. “We zagen ineens het huis van onze dromen en waren gelijk enthousiast. Het is een hele mooie bouwstijl en een leuke, rustige wijk. De ruime groenzone gaf de doorslag. We keken eigenlijk nooit naar Veenendaal-oost omdat we dachten dat het heel ver was van het centrum en andere voorzieningen, maar dat blijkt helemaal niet waar te zijn. We kijken erg uit naar het nieuwe huis. Voorlopig hoeven we nergens meer naar om te kijken!”

Veenendaal-Oost staat voor kwaliteit van wonen en leven. De levensloopbestendige wijk ligt vlak bij het centrum en in het groen. De buurten zijn klein en herkenbaar, de keuze in woningtypen is groot en de wijk wordt verwarmd met duurzame energie. Het concept ‘Nieuw wonen’laat bewoners actief meepraten over de inrichting van de wijk en er zijn tal van activiteiten door en voor wijkbewoners. Zo trok het wijkevenement ‘Oost in beweging’op 9 april jl. ondanks het slechte weer ruim vierhonderd bezoekers en werden op de Nationale Boomfeestdag door basisschoolleerlingen uit Veenendaal-Oost samen met de burgemeester bomen geplant in de wijk.

AGT Vastgoed verkoopt de woningen in het project De Groene Zoom. Agterberg is niet verbaasd over de populariteit van de wijk. “De ligging is zo mooi en er is veel gedaan aan de levensloopbestendigheid van de woningen. Je krijgt heel veel woning voor weinig geld. Veel slaapkamers, veel ruimte en een gezellige buurt”. Nu is het moment om een woning te kopen, vindt Agterberg. We zitten economisch op de bodem, maar dat blijft niet zo. Nederland is een sterk land, we moeten positiever zijn. Als we met z’n allen de mouwen opstropen dan komen we er zeker bovenop. Men praat elkaar angst aan en daardoor slaat de hele markt op slot. Dat is niet nodig. Sterker nog: het is nu een proma moment voor een nieuwe stap in je wooncarrière! Jan Agterberg vervolgt: Maar liefst 23 mensen hadden zicht ingeschreven voor dit project. Familie van Beek kwam tijdens de loting als een van de gelukkigen uit de bus. Zij waren eerst sceptisch of ze hun eigen huis wel konden verkopen, maar binnen een week hadden Janssen & Van Dijk Garantiemakelaars hun huidige woning tegen een goede prijs verkocht. Zo snel kan het gaan.

error: Deze inhoud is beschermd