Wedstrijdrijders Edese IJsvereniging rijden landelijk in de prijzen!

Geplaatst op 14 nov, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

20161114-de-edese-post-foto-wedstrijdrijders

Bron: Ede Stad – 7 november 2016

Van Heerenveen tot Hoorn, in heel Nederland zie je dit weekend het nieuwe blauwe tenue van de Edese IJsvereniging. Na het succesvolle trainingskamp in Inzell is het wedstrijdseizoen nu helemaal losgebarsten. Door het stijgende niveau van de wedstrijdploeg nemen de Edese hardrijders nu overal in het land aan wedstrijden deel.

De snelste rijders van de club zijn momenteel Marit van Beijnum en Jan Hein Verhoeff. Beide zijn tegenwoordig de trotse aanvoerders van het adelaars-klassement van de EIJV, wat betekent dat ze de allersnelste clubtijden op hun naam hebben staan. Marit kwam in Heerenveen op de nieuwe Thialf baan uit en reed 2 PR’s. Jan Hein, die eerder in Inzell de clubrecords vermorzelde kwam deze week op de supersprint in Enschede in actie. Fleur Koopman was te vinden op de baan van Enschede waar een interclub toernooi gehouden werd. Lars van Bemmel had zich ingeschreven bij een wedstrijd in Hoorn en reed daar een lang verwacht PR op de 1500 meter: 2:14,57. Chaïm Boer eindigde op de 4 plaats in het klassement bij de junioren B/C westrijd met 2 knappe tijden op de 500 en 1000m. Stijn Verhoeff kwam uit bij een Jeugdmarathon in Dronten en pakte een 2e plek. Z’n vader & Tijnis Verhoeff reed mee bij de masters en werd verdienstelijk 25e in een veld van ruim van 50 deelnemers.

Op de thuisbanen van de EIJV in Deventer en Nijmegen werden door de pupillen en junioren ook diverse PR’s gereden. In Deventer reden Anna Jochemsen, Anna van Meijeren & Niels Teunissen mooie records op de 100 en 300 meter. In Nijmegen reden Niels Hiddink en Koen Verhoef allebei 2x een PR, Jasmijn Hiddink dook voor het eerst onder de minuut op de 500 meter (57,79) en Bauke van Beek reed z’n allereerst 1500 meter (2:27,89) . Stijn Verhoeff reed een mooi PR op de 500m (41,88) schitterde op de 3000 (4:40,36). Hun tijden en alle uitslagen vind je terug op de website http://www.eijv.nl

Het seizoen is nog maar net begonnen maar we verwachten een prachtige strijd in het progressieklassement en ook de strijd op de clubkampioenschappen op 18 februari zal een waar spektakel worden. “We staan als sponsor ook op het nationale tenue van Anice Das en op deze manier komen we ook met de EIJV landelijk voor het voetlicht, en het allerleukste is dat iedereen er zoveel plezier in heeft” zegt  Hans Koopman van hoofdsponsor Kelderman Bouw verheugd.

Het grote enthousiasme van de Edese jeugd voor schaatsen is bijzonder. Waar landelijk schaatsclubs het ledental zien dalen is er bij de EIJV sprake van een gestage groei. Niet in de laatste plaats dankzij de vele enthousiaste trainers en vrijwilligers die aan alle facetten van de sport belangeloos bijdragen. Wil je ook een keer kennismaken met de schaatsclub? Meld je dan aan voor een proefles via de website van de EIJV.  Volg ons ook op Facebook: EIJV Ede of Twitter: @EIJV

error: Deze inhoud is beschermd