Wethouder geeft met ‘pioniers’ startsein voor woningbouw Altum in Veenderij

Geplaatst op 8 dec, 2017 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

VEENENDAAL – Door samen met de toekomstige bewoners mee te helpen aan het metselen van een muur, heeft de Veenendaalse wethouder Arianne Hollander het officiële startsein gegeven voor de bouw van elf woningen in het deelplan Veenderij.

Dit is één van de eerste woningbouwprojecten in het waterrijke deelplan Veenderij. De naam ‘Altum’ die projectontwikkelaar Opus Projecten voor dit project bedacht is dan ook toepasselijk. ‘Dit verwijst naar een nieuw begin, in het diepe springen en nieuwe ontdekkingen doen.’

Waterstrook
Het project, dat wordt gebouwd door de Edese aannemer Kelderman Bouw, bestaat uit elf woningen die door middel van verschillende hoogtes en gevelsprongen zorgen voor een gevarieerd beeld. De woningen zijn uniek gelegen, want ze krijgen aan de voorzijde een vrij uitzicht op een waterstrook. Het kleinschalige project was dan ook in een mum van tijd verkocht.

Wethouder Arianne Hollander toonde zich opgetogen over het feit dat nu ook het deelplan Veenderij vorm krijgt. ‘De woningmarkt trekt aan en daarom hebben we als gemeente de grond versneld bouwrijp gemaakt om te voldoen aan de stijgende vraag. We zijn er trots op dat we weer aan het bouwen zijn in Veenendaal’, verduidelijkte zij nadat zij het officiële startsein voor de bouw had gegeven.

Pioniers
De feestelijke bijeenkomst was voor de toekomstige bewoners een mooi moment om elkaar te ontmoeten. De wethouder noemde hen ‘de pioniers’ van Wooneiland G. ‘Jullie zullen deze wijk zien groeien en mede-vormgeven.’