Wethouder geeft startsein voor ‘Lucarne’

Geplaatst op 18 jul, 2016 in Kelderman Bouw, Nieuws | Geen reacties

20160718 Slideshow officiële handeling


 

VEENENDAAL – Door samen met de toekomstige bewoners mee te helpen aan het metselen van een muur, heeft de Veenendaalse wethouder Arianne Hollander het officiële startsein gegeven voor de bouw van zeven levenloopbestendige woningen in Veenendaal-Oost. Dit project, dat de naam Lucarne draagt, is ontwikkeld door OPUS Projecten uit Veenendaal.

De woningen (zes halfvrijstaande en één vrijstaande) verrijzen bij De Groene Grens, een natuurontwikkelingszone tussen de gemeenten Veenendaal en Ede. De naam ‘Lucarne’ -de Franse benaming voor dakkapel- verwijst naar het karakteristieke gevelontwerp van deze woningen waar wonen en slapen op de begane grond gecombineerd kunnen worden. ‘Mede door de luxe afwerking, de unieke ligging en het prachtige ontwerp waren deze woningen snel verkocht’, aldus aannemer Kelderman Bouw die de bouw van deze woningen realiseert. Extra pluspunt is de duurzaamheid. Er wordt een ingenieus systeem voor warmteopslag geïnstalleerd.

De bouw verloopt volgens de aannemer voorspoedig. Nog voor de bouwvak worden de verdiepingsvloeren aangebracht. ‘We verwachten dat de woningen in de eerste helft van 2017 worden opgeleverd’, aldus Kelderman Bouw.

Officiële handeling project Lucarne Officiële handeling project Lucarne 2 - Foto Kelderman Bouw

Officiële handeling project Lucarne 3 - Foto Kelderman Bouw