Proosten op nieuwe wijk Voorthuizen

Met het heffen van een glas bubbels hebben toekomstige bewoners van het woningbouwproject Kromme Akker Zuid 2 in Voorthuizen geproost op een voorspoedige bouw. Tijdens een start bouw bijeenkomst konden de kopers met elkaar kennismaken en kregen zij de kans om op de bouwplaats rond te lopen.

Kromme Akker Zuid 2 geeft met 62 woningen een invulling van het braakliggende terrein gelegen tussen de wijk Kromme Akker en de nieuwbouwwijk Wikselaarse Eng.

De ontwikkeling van de wijk is in handen van De Bunte Vastgoed Oost. Dit bedrijf kreeg van de gemeente Barneveld - binnen de wettelijke kaders - de vrije hand om het gebied naar eigen inzicht in te richten. ‘De gemeente had een meer toetsende rol. Deze werkwijze zorgt ervoor dat plannen sneller gerealiseerd kunnen worden’, vertelde verantwoordelijk ontwikkelaar Ernst Prosman.

De Bunte keek nadrukkelijk naar de behoefte op de lokale woningmarkt. Daardoor kent de wijk een gemêleerde samenstelling. Zo komen er onder meer tien levensloopbestendige woningen en veertien sociale huurwoningen.

Marieta Peek-Marlet, directeur-bestuurder van Woningstichting Barneveld, is blij dat op deze plek ruimte is voor sociale huurwoningen. ‘We hebben in onze gemeente veel woningzoekenden. Het is onze ambitie om de komende jaren 600 woningen aan onze portefeuille toe te voegen. Dus het is mooi dat we ook hier betaalbare, gasloze en duurzame woningen voor onze huurders kunnen realiseren.’

Tijdens de bijeenkomst konden de eigenaren van de koopwoningen op de bouwplaats rondkijken. Zo ook de eigenaar van bouwnummer 34: ’Ik ben onlangs 79 geworden en we waren op zoek naar een levensloopbestendige woning. Maar óf dit type woning was heel snel verkocht óf onbetaalbaar. Tot dit project kwam. We hebben ons ingeschreven en we kwamen in aanmerking voor het huis dat we graag wilden hebben. We zijn er blij mee. Alles gelijkvloers en gasloos. Ik hoop dat we er zo snel mogelijk in kunnen.’

Kees Blotenburg, directeur van Kelderman Bouw die de woningen bouwt, was voorbereid op deze opmerking. ’Tot dusver verloopt de bouw goed. U zult in de media ook horen over tekorten aan bouwmaterialen en personeel, maar gelukkig lukt het ons om het benodigde materiaal én de handjes te hebben.’

Na deze boodschap konden de kopers onder het genot van een hapje en een drankje verder kennismaken met elkaar. Ze namen zichtbaar het advies van aannemer Kelderman Bouw ter harte. ‘Wij maken er een mooie wijk van; jullie maken er een gezellige wijk van.’

MJ0A 0

Meer nieuws

Nieuwbouw

Kromme Akker | woningen voor Woningstichting Barneveld opgeleverd!

Alle woningen voor Woningstichting Barneveld in project Kromme Akker Zuid II te Voorthuizen zijn opgeleverd. Tijd voor een heerlijke traktatie!

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Laatste nieuwsbrief

Nog maar even en dan hebben wij het genoegen om de sleutels van uw woning te overhandigen. Een aantal van u heeft de oplevering zelfs al achter de rug!

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Nieuwsbrief 5

De oplevering is in zicht! Tijdens de afgelopen Kijkmiddagen merkten we veel enthousiasme bij de toekomstige bewoners.

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Nieuwsbrief 4

Niels Willigenburg, projectleider, heeft net een overleg op de bouwplaats gehad en is tevreden: ‘’de werkzaamheden verlopen voorspoedig!’’. U bent vast benieuwd naar de stand van zaken. Net als in onze vorige nieuwsbrief zetten wij dit per woningblok voor u op een rijtje.

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Nieuwsbrief 3

De afgelopen maanden zijn wij hard aan het werk geweest met de bouw van uw woning. U bent vast benieuwd hoe het ervoor staat! Wij blikken graag met u terug naar de werkzaamheden die de afgelopen maanden zijn verricht en de werkzaamheden die de komende twee maanden op de planning staan.

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Nieuwsbrief 2

De bouw vordert! Het team van Kelderman gaat met volle kracht vooruit om uw droomwoning te realiseren. Graag blikken wij nog even terug op de werkzaamheden die zijn verricht, maar uiteraard kijken wij ook vooruit! Want wat ooit door Boxxis Architecten en De Jong & Lafeber voor Kromme Akker werd uitgetekend, wordt steeds meer werkelijk zichtbaar.

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 1 van project Kromme Akker staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Kromme Akker | Start Informatie

De Start Informatie van project Kromme Akker staat online.

Lees meer