Toekomstige bewoners heffen glas op Hindenhof

‘Proost buurman, proost buurvrouw’, klonk op de bouwplaats aan het Oosteinde in Scherpenzeel. Daar hieven toekomstige bewoners van het project ‘Hindenhof’ het glas op de bouw van hun nieuwe woning.

De bouw van Hindenhof, bestaande uit negen woningen, is volop bezig. Van een openingshandeling was het door corona nog niet gekomen, daarom had aannemer Kelderman Bouw gezorgd voor een feestelijke kijkmiddag. Onder het genot van een hapje en een drankje kregen de bewoners de kans om de vorderingen van hun woning te bekijken en met elkaar kennis te maken. Alhoewel dat laatste wellicht niet meer nodig was. De woningen worden veelal bewoond door mensen die al een band hebben met Scherpenzeel, waardoor de meesten elkaar al kennen.

MJ0A

Aline van Egdom, die met haar echtgenoot en twee kinderen een helft van een dubbel gaat bewonen, woont bijvoorbeeld al vlakbij. ’We hadden een wens om een nieuw huis te kopen met een grotere tuin. Maar eigenlijk hadden we de zoektocht op een laag pitje gezet. Totdat dit project in de verkoop kwam… We hebben ons ingeschreven en kregen vervolgens het bericht dat we bouwnummer 1 konden kopen’, vertelt Aline. Haar gezin krijgt de beschikking over een ruime helft van een dubbel en de zo gekoesterde grote tuin. Voor de kinderen is er onlangs, zo vertelde wethouder Izaak van Ekeren, in de nabijheid van de woningen een speelveldje aangelegd om de leefbaarheid voor jonge gezinnen ‘een extra boost te geven’.

Ook voor Kristie Methorst is Scherpenzeel bekend terrein. Zelf is ze afkomstig uit Renswoude, maar haar man Jos is geboren en getogen in Scherpenzeel. ‘Drie jaar geleden zijn we in Renswoude gaan wonen, omdat we in Scherpenzeel geen geschikte woning konden vinden. We hebben in de tussentijd goed gespaard en vervolgens kwam dit project op ons pad. We zijn blij dat we hier kunnen gaan wonen.’

MJ0A0

Dat veel nieuwe bewoners uit de directe omgeving komen, stemt wethouder Van Ekeren tevreden. Hij signaleert onder Scherpenzelers een grote behoefte aan woningen. ‘Mensen willen graag in het dorp blijven wonen. Ik denk dat dat onder meer komt door het actieve verenigingsleven. Er zijn bovendien veel voorzieningen en het ligt natuurlijk heel centraal.’

Om aan de lokale behoefte te voorzien, zal de komende tijd fors worden gebouwd. Kelderman Bouw gaat binnenkort aan de slag met het project Zelder, een project van 34 rug-aan-rugwoningen. Bovendien moeten er op termijn 450 woningen aan de zuidkant van het dorp komen.

Meer nieuws

Nieuwbouw

Project Hindenhof in Scherpenzeel opgeleverd

Scherpenzeel is negen gloednieuwe woningen rijker, want het kleinschalige project Hindenhof aan het Oosteinde is door aannemer Kelderman Bouw opgeleverd.

Lees meer
Nieuwbouw

Hindenhof | Nieuwsbrief 4

Nieuwsbrief 4 van project Hindenhof staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Hindenhof | Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 3 van project Hindenhof staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Hindenhof | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van het project Hindenhof staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Hindenhof | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van project Hindenhof staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Hindenhof | Start Informatie

De Start Informatie van Hindenhof Scherpenzeel staat online.

Lees meer