Nieuwbouw 11 stijlvolle woningen Altum – Veenendaal

In opdracht van Opus projecten heeft Kelderman Bouw 11 stijlvolle woningen [bestaande uit 2 eindwoningen en 9 tussenwoningen] in Veenendaal-Oost (deelplan Veenderij, Eiland G) gerealiseerd. Door verschillende hoogtes en voorgevelsprongen is een sfeervol dorpsbeeld ontstaan. De woningen zijn aan het water gelegen en omgeven door veel groen.


Projectdetails
Jaar2018
Status Opgeleverd

Moderne uitstraling

De woningen zijn ruim opgezet, duurzaam en hebben een moderne uitstraling. Door de boksprong in het midden van de woningen en verscheidenheid van stenen zijn drie afzonderlijke blokken gevormd. Door kaders rondom de ramen, rollagen en een wisseling in goothoogte en dakvorm is er een dorpsachtige, maar eigentijdse sfeer gecreëerd. Materialen van hoogwaardige kwaliteit zijn toegepast in de woningen, zoals robuust gebakken stenen, keramische dakpannen en PV-panelen.

IMG 0
IMG 0

Duurzaamheid

Duurzaamheid staat centraal. Een cv-installatie en radiatoren zijn niet nodig. De woningen zijn aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden.

Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen. De woningen zijn voorzien van vloerverwarming. Dit biedt veel indelingsvrijheid voor de inrichting. Vloerverwarming verwarmt de ruimtes gelijkmatig en geeft een behaaglijk gevoel.

Artist Impressions

Aan dit project werkten mee

Opdrachtgever Opus projecten