Nieuwbouw 38 woningen Don Bosco | Renkum

Kelderman Bouw mag in Renkum opnieuw aan de slag voor De Bunte Vastgoed uit Ede. Dit keer een fraai nieuwbouwproject in Renkum. Gelegen op een prachtige locatie met de uiterwaarden van de Nederrijn en het centrum van Renkum binnen handbereik. De ‘Keldermannen’ zullen hier 38 nieuwe energiezuinige woningen bouwen bestaande uit verschillende woningtypen.

Projectdetails
Omvang 38 woningen
Locatie Renkum
Status In voorbereiding | In verkoop
Geüpdatet 21 september 2023

Nieuwbouw

Op de locatie van de voormalige Don Boscoschool heeft Weusten Liedenbaum Architecten een prachtig ontwerp gemaakt. Dit plan bestaat uit een mix van twee-onder-een-kapwoningen, rijwoningen en levensloopbestendige woningen. Woningcorporatie Vivare uit Arnhem neemt in dit project 13 rijwoningen af ten behoeve van de sociale huur.

Architectuur

Kenmerkend voor het ontwerp is de dorpse moderne ambachtelijke architectuur. De woningen zijn klassiek gelijnd, met een moderne invulling van de gevels. Het ambachtelijke aspect laat zich duidelijk zien in het materiaalgebruik en de detaillering. Ook de aan- en opbouwen, bijgebouwen en gebouwde erfafscheidingen zijn ontworpen in deze stijl.

 def bouwnummer ,0,,
 def ,,,,

Duurzaam

De openbare ruimte krijgt een groen karakter, waarbij zoveel mogelijk bestaande bomen worden gehandhaafd. Er is veel aandacht voor de bestaande aanwezige flora en fauna. Uiteraard worden de woningen energiezuinig en met duurzame materialen gebouwd.

Artist Inpressions