Nieuwbouw 61 woningen Rijnvliet | Leidsche Rijn

Kelderman Bouw gaat in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex aan de slag in Rijnvliet, het zuidoostelijke deel van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Deze prachtige wijk is centraal gelegen in een groene, waterrijke en ruimtelijke omgeving. Kelderman heeft deze mooi klus, die bestaat uit de bouw van 35 grondgebonden woningen (Nul-Op-De-Meter) en 26 energiezuinige appartementen, gekregen na een aanbesteding. In oktober start Kelderman met de bouw. Het doel is om de woningen een jaar later op te leveren aan de huurders.

Projectdetails
Omvang 61 woningen
Locatie Leidsche Rijn
Status In voorbereiding
Geüpdatet 21 september 2023

Over de wijk

Bijzonder aan deze wijk is dat het ontwerp is gebaseerd op het principe van het Voedselbos. Er worden planten en bomen geplant die voedsel produceren, die de bewoners weer mogen oogsten. De namen van de planten en bomen zijn gebruikt in het benoemen van de straatnamen.

Woningen

De woningen variëren qua type, grootte (van 98 tot 111m2 ), ligging en huurprijzen. Alle grondgebonden woningen hebben een achtertuin die zijn afgesloten en volledig omheind. In de hofjes achter de woningen wordt de parkeervoorziening gerealiseerd.

AI Rijnvliet fase 0
Rijnvliet van LinkedIn

Volledig elektrisch

Bo-Ex maakt werk van duurzame woningen; samen met de stad Utrecht heeft deze woningcorporatie de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. De woningen van dit project worden voorzien van een efficiënte ventilatie warmtepomp op zolder. De begane grond en eerste verdieping worden voorzien van lage temperatuur vloerverwarming. Voor de 3-laagse woningen wordt de slaapkamer op de tweede verdieping hiervan ook voorzien. Zonnepanelen op het dak zullen uiteraard niet ontbreken als ook tripple beglazing. Door deze voorzieningen zijn de woningen niet van fossiele brandstoffen afhankelijk en wordt de CO2-uitstoot verlaagd.

Artist Impressions

Aan dit project werken mee: