In uitvoering

Nieuwbouw 61 woningen Rijnvliet | Leidsche Rijn

Kelderman Bouw mocht in opdracht van woningcorporatie Bo-Ex aan het werk in Rijnvliet, het zuidoostelijke deel van de Utrechtse wijk Leidsche Rijn. Deze prachtige wijk is centraal gelegen in een groene, waterrijke en ruimtelijke omgeving. Kelderman heeft deze mooi klus, die bestaat uit de bouw van 35 grondgebonden woningen (inmiddels klaar op om te leveren) (Nul-Op-De-Meter) en 26 energiezuinige appartementen (nog in uitvoering), gekregen na een aanbesteding.

Projectdetails
Omvang 61 woningen
Locatie Leidsche Rijn
Status In uitvoering
Geüpdatet 08 juli 2024

Over de wijk

Bijzonder aan deze wijk is dat het ontwerp is gebaseerd op het principe van het Voedselbos. Er zijn planten en bomen geplant die voedsel produceren, die de bewoners weer mogen oogsten. De namen van de planten en bomen zijn gebruikt in het benoemen van de straatnamen.

Woningen

De woningen variëren qua type, grootte (van 98 tot 111m2 ), ligging en huurprijzen. Alle grondgebonden woningen hebben een achtertuin die zijn afgesloten en volledig omheind. In de hofjes achter de woningen is de parkeervoorziening.

AI Rijnvliet fase  0
Rijnvliet  van LinkedIn

Volledig elektrisch

Bo-Ex maakt werk van duurzame woningen; samen met de stad Utrecht heeft deze woningcorporatie de ambitie om in 2030 energieneutraal te zijn. De woningen van dit project zijn voorzien van een efficiënte ventilatie warmtepomp op zolder. De begane grond en eerste verdieping zijn voorzien van lage temperatuur vloerverwarming. Voor de 3-laagse woningen is de slaapkamer op de tweede verdieping hiervan ook voorzien. Zonnepanelen op het dak zijn uiteraard niet vergeten net als de tripple beglazing. Door deze voorzieningen zijn de woningen niet van fossiele brandstoffen afhankelijk en is de CO2-uitstoot verlaagd.

Project in beeld...

Artist Impressions

Aan dit project werken mee:

Nieuws over dit project

Hoogste punt viering Rijnvliet !

Wederom feest in Rijnvliet West! Naast de sleuteloverdrachten van de opgeleverde eengezinswoningen deze weken is er ook nog de viering van het hoogste punt van het appartementengebouw. Deze vond plaats op dinsdag 25 juni jl.

Lees meer
Nieuwbouw

Feestelijke én voortvarende start bouw Rijnvliet West: ‘We leven ernaar toe om mensen een nieuw thuis te geven’

De bouw van Rijnvliet West in de Utrechtse wijk Leidsche Rijn is voortvarend van start gegaan. Alle reden voor woningcorporatie Bo-Ex, aannemer Kelderman Bouw en LATEI om daar afgelopen donderdag op feestelijke wijze bij stil te staan op de bouwplaats

Lees meer