Nieuwbouw 7 vrijstaande woningen BuytenVeen – Veenendaal

Een fraai nieuwbouwproject wat door Kelderman Bouw in opdracht van LATEI uit Amersfoort is gerealiseerd. 7 vrijstaande woningen in de mooie groene omgeving van De Erven (Veenendaal-Oost), waarbij de koper de luxe had om te kiezen uit een woning met twee of drie verdiepingen.


Projectdetails
Jaar2017
Status Opgeleverd

Het ontwerp komt uit handen van Hans Been Architecten uit Amerongen. De indeling van de woning met twee verdiepingen bestaat uit een ruime woonkamer, een open keuken, twee slaapkamers en een badkamer. Tevens is een vrijstaande garage met oprit gerealiseerd. De indeling van de variant met drie verdiepingen is voorzien van drie slaapkamers en een royale zolder (met de mogelijkheid om hier een tweede badkamer te realiseren) en eveneens een vrijstaande garage.

Door herverdeling van de ruimtes of door uitbouw is het mogelijk om deze woningen een levensloopbestendige functie te geven. Een slaapkamer op de begane grond behoort hierdoor tot de mogelijkheden.

Duurzaamheid staat centraal bij de bouw van deze nieuwbouwwijk. De woningen zijn aangesloten op het duurzame energiesysteem van DEVO. Dit systeem bestaat uit verschillende elementen, die zich eigenlijk grotendeels buiten de woning bevinden. Het hart van het systeem is het Energiehuis waar de warmtepompen en de warmtekrachtcentrale zijn gehuisvest. Het Energiehuis ligt nabij de fietstunnel onder de Rondweg-Oost. Het bijzondere aan dit systeem is dat via de leidingen van het distributiesysteem de warmte en zelfs koeling gedistribueerd wordt naar de woningen.

Aan dit project werkten mee

Architect Hans Been Architecten
Opdrachtgever LATEI