Revitalisatie Gabriëlschool – Putten

In opdracht van Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland-Veluwe heeft Kelderman het gebouw van de Gabriëlschool in Putten gerevitaliseerd. Deze basisschool is een katholieke Jenaplanschool.


Projectdetails
Jaar2016
Status Opgeleverd

Kenmerkend voor een Jenaplanschool is dat door een positief klimaat kinderen op een gezonde manier worden uitgedaagd om hun persoonlijkheid te ontplooien. Daarnaast worden de kinderen gestimuleerd om samen te werken.

Het ontwerp van dit project komt uit handen van 4D-architecten uit Nijkerk. Daarnaast is De Adviseurs uit Apeldoorn ingezet als technisch adviseur en Onderwijsbureau Meppel als adviseur huisvesting.

Dit alles onder de professionele begeleiding van Van Hulzen advies en projectbegeleiding uit Elst

De werkzaamheden bestaan onder andere uit het vernieuwen van de dakpannen, plafonds, installaties, verlichting, vloerbedekking. Ook duurzaamheid speelt een rol in het geheel, zo worden er zonnepanelen geplaatst op het dak en wordt verlichting uitgevoerd in LED. Na oplevering zal de school weer volledig aan de eisen van deze tijd voldoen.

Kelderman heeft het werk uit aanbesteding verkregen. De kwaliteit, veiligheid, duurzaamheid als ook doorlooptijd waren voor de opdrachtgever belangrijke selectiecriteria. Het plan van aanpak dat Kelderman voor de revitalisatie opstelde, scoorde op alle criteria het hoogst aantal punten.

De werkzaamheden worden naar verwachting eind februari gestart. Oplevering staat gepland voor juli 2016.

Putten Gabrielschool NIK 0

Aan dit project werkten mee

Architect 4D-architecten, Nijkerk
Opdrachtgever Stichting Katholiek Onderwijs Flevoland-Veluwe