De Pollux in Veenendaal krijgt een positieve impuls. Op de plek waar jarenlang een vervallen schoolgebouw stond, verrijzen tien woningen met een eigen karakter. Tijdens een feestelijke bijeenkomst konden kopers met elkaar kennismaken en kregen zij de kans om op de bouwplaats rond te lopen.

Het project is een initiatief van projectontwikkelaar De Bunte Vastgoed uit Ede. Het bedrijf verwierf 7 binnenstedelijke locaties in de gemeente Veenendaal en transformeert deze tot gebieden waar in totaal 135 woningen komen. Het terrein aan de Pollux is één van deze locaties. De tien woningen die hier worden gebouwd, krijgen een eigen karakter dankzij onder meer bijzondere gevels met twee tinten bakstenen.

Tijdens de feestelijke bijeenkomst bedankte projectontwikkelaar Daan Verweij van De Bunte Vastgoed de kopers voor het vertrouwen. ‘Toen jullie je handtekening zetten, stond hier een vervallen gebouw. Op basis van een brochure en impressies hebben jullie het aangedurfd om hier een woning te kopen. Vandaag willen we jullie graag laten zien hoe mooi het project wordt.’

De toekomstige bewoners maakten daar graag gebruik van. Ze konden ook al een aardig beeld krijgen, want aannemer Kelderman Bouw heeft de vaart er goed in. Bart van Grootveld en Karlijn van Manen liepen bijvoorbeeld stralend over de bouwplaats om hun nieuwe huis te bewonderen. ‘Al kom ik hier trouwens toch al zo’n drie keer per week’, zegt Karlijn lachend. ‘Ik werk hier vlakbij en ik fiets er vaak even langs om te kijken.’

Voor Karlijn en Bart is het hun eerste woning. ‘Eigenlijk waren we nog niet eens zo heel lang op zoek. Dit project kwam voorbij en vervolgens hebben we ons ingeschreven. En een paar weken later hoorden we dat we in aanmerking kwamen voor een huis. Echt geweldig’, aldus Karlijn. ‘Dit project ligt mooi centraal in Veenendaal en de snelweg is goed bereikbaar. Dat is fijn, want ik werk in Utrecht’, vertelt Bart.

Ook toekomstig bewoner Corné van Ginkel is blij met de locatie. Hij kan het weten, want hij groeide op in deze buurt. ‘Ik woon nu zo’n honderd meter verderop. Ik vind het hier hartstikke fijn, vlakbij het centrum en vlakbij mijn voetbalclub VRC.’

Het duurt nog even voordat de bewoners de sleutel krijgen van hun nieuwe woning. Directeur Kees Blotenburg van aannemer Kelderman Bouw gaf aan dat volgens de huidige planning de oplevering in het eerste kwartaal van 2023 plaatsvindt.

Meer nieuws

Nieuwbouw

Eerste woningen Pollux opgeleverd

Aannemer Kelderman Bouw uit Ede heeft binnen een half jaar tien woningen aan de Pollux in Veenendaal gebouwd. Gertjan van Burken en zijn partner Queenie Yip kregen als één van de eersten de sleutel van hun nieuwe huis.

Lees meer
Nieuwbouw

Razendsnelle metamorfose op Pollux

Wie al een paar maanden niet op de Pollux in Veenendaal is geweest, zal zich ongetwijfeld verbazen.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Laatste nieuwsbrief

De laatste nieuwsbrief van Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Nieuwsbrief 3

De derde nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Nieuwsbrief 2

De tweede nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Nieuwsbrief 1

De eerste nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer
Nieuwbouw

Pollux | Start Informatie

De Start Informatie nieuwsbrief van project Pollux staat online.

Lees meer